Nogomet

Milan pao u Bergamu

Leo Tomašević • nedjelja, 05.11.2006.

Deseto kolo Serie A donijelo je novi kiks Milana, ovaj puta u Bergamu kod Atalante. Milanezi su poraženi 2:0 čime sve više zaostaju za vrhom. Tamo se i dalje nalaze Inter i Palermo nakon današnjih pobjeda od po 2:0 nad Ascolijem i Sampdorijom...

Inter slavi protiv Ascolija s 2:0 i drži vodstvo u campionatu. Milanski klub je poveo u 41. minuti prvog poluvremena golom Javiera Zanettija, koji je naletio na šut Crespa i tako vodstvom ušao u drugo poluvrijeme iako je Ascoli igrao dobro i bio više puta opasan napadima Bjelanovića. U drugom dijelu gosti su odmah nastavili pokušaje da dođu do pogotka, ali najopasniji je bio Figo koji u osmoj minuti, samo minutu nakon ulaska na teren na mjesto Grossa, dodaje vrlo opasnu loptu prema Crespu i Cudini zabija autogol u pokušaju da zaustavi akciju. U 20. minuti drugog poluvremena Julio Cesar je obranio jedanaesterac za Ascoli. Bjelanović je odigrao cijeli susret.

Palermo svaku nedjelju dokazuje da s pravom dijeli prvo mjesto na ljestvici Serie A pobjedama, danas protiv Sampdorije s 2:0, kvalitetnom i zabavnom igrom, zahvaljujući treneru Guidolinu i dobrim igračima, naročito Coriniju. Baš je on danas zabio prvi gol za domaćine u 35. minuti prvog poluvremena iz slobodnog udarca, a udvostručio je prednost Zaccardo u 25. minuti drugog poluvremena.

Vezane vijesti

Veliko iznenađenje dana je poraz Milana u Bergamu protiv Atalante 2:0. Dok je prvi dio susreta bio izjednačen i odigran ponajviše na centru terena taktičkim potezima, u drugom dijelu su rossoneri krenuli u napad i neočekivano u petoj minuti je Ventola pogodio prelijepim šutom sa crte šesnaesterca. Nakon dobivenoga gola Milan je povećao ritam, ali je obrana Atalante izdržala, utakmica se "ugasila" zbog velikog umora i u sudačkoj nadoknadi Soncin je postigao drugi gol za domaćine. Šimić je odigrao svih devedeset minuta, ali nije donio sreću svome klubu, danas je naime prvi puta da Milan nije pobijedio s hrvatskim reprezentativcem na terenu od prve minute nakon sedam uzastopnih uspjeha.

Lazio je u Empoliju igrao neriješeno 1:1 pogotkom u 17. minuti prvog poluvremena Pandeva koji se našao sam pred golmanom, prevario ga te lobom donio vodstvo rimskom klubu. Nakon tri isključenja, domaćini su izjednačili s devet igrača protiv deset u 42. minuti drugog poluvremena golom Vannucchija.

Ružna utakmica je odigrana u Livornu gdje su domaćini savladali Udinese s 1:0 golom Bakayokoa u 28. minuti drugog poluvremena. Knežević je ostao na klupi svih devedeset minuta.

Ostala dva susreta su završili neriješeno: Chievo i Cagliari bez golova, a u Torinu je Messina povela u 36. minuti prvog poluvremena golom Cordove, a granate su izjednačili u 16. minuti drugog poluvremena golom Stellonea.

U posljednjem susretu Roma je svladala Fiorentinu 3:1. Ujfalusi je već u 15 minuti doveo goste u vodstvo, ali De Rossi s jednim i Taddei s dva gola rade preokret.

Serie A, deseto kolo:
Atalanta - Milan 2:0, Chievo - Cagliari 0:0, Empoli - Lazio 1:1, Inter - Ascoli 2:0, Livorno - Udinese 1:0, Palermo - Sampdoria 2:0, Torino - Messina 1:1, Roma - Fiorentina 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Ne okreći se sine...

    Piše: Petar Jenjić

    Ne okreći se sine...

    Iza nas je još jedan dan na Europskom prvenstvu koji je obilježilo igranje naših susjeda. Slovenija je, za razliku od Srbije, došla do boda...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!