Ostali sportovi

Sjajan rezultat Primorca u Rusiji

Branimir Korać • ponedjeljak, 06.11.2006.

Zoran Primorac došao je do finala na ITTF Pro Tour turniru u Rusiji. Iako "Zoki" nije uspio uzeti naslov, ostvario je sjajan rezultat koji mu je donio pregršt bodova...

Na turniru u St. Petersburgu osim Primorca nastupilo je još troje naših igrača. Prva dva nositelja bili su Austrijanci Weixing Chen i Werner Schlager.

Primorac je u prvom kolu za protivnika imao Austrijanca Christopha Simonera i svladao ga sa 4:3. Kao i obično, Primorac se mučio u prvom kolu, ali uspio je doći do pobjede nakon što je protivnik imao 3:2 u setovima. U drugom kolu čekao ga je Yen-Shu Chang iz Tajvana kojeg je Primorac riješio u šest setova. Neočekivanog protivnika imao je u osmini finala obzirom da se do tamo probio Poljak Daniel Gorak kao iznenađenje turnira, a Primorac je bio bolji sa 4:0. Pravi test uslijedio je u četvrtfinalu gdje je igrao protiv prvog nositelja i devetog igrača svijeta Weixinga Chena. Primorac je odigrao sjajan meč i potpuno nadigrao Chena svladavši ga sa 4:1. Za ulazak u finale igrao je protiv domaćeg igrača Igora Rubcova koji je u četvrtfinalu iznenadio Alekseja Smirnova, no "Zoki" nije dozvolio iznenađenje i svladao ga je sa 4:2. Protivnik u borbi za naslov bio mu je 29. igrač svijeta Kinez Yingchao Hou. Nakon velike borbe i povratka od 3:1, "Zoki" je ostao bez snage u posljednjem setu i Kinez slavi s 11:8 u sedmom setu te dolazi do naslova pobjednika St. Petersburga.

Roko Tošić je podbacio u susretu s mladim Zsoltom Peteom iz Srbije. Kvalifikant je bio uspješniji od našeg igrača sa 4:2, no već u sljedećem kolu završio je nastup porazom od Smirnova.

Težak posao imao je Dragutin Šurbek u susretu s Patrickom Chilom. Pružio je Šurbek jak otpor, imao 2:0 i 3:2 u setovima, ali nije izdržao u završnici i ubilježio je rani, ali ne i neočekivani, poraz.

Očekivani poraz upisao je i Ronald Ređep kojem je ždrijeb u prvom kolu udijelio 25. igrača svijeta Danca Michaela Mazea. Maze je slavio u četiri seta. Maze je kasnije u četvrtfinalu zaustavio drugog nositelja Wernera Schlagera svladavši ga u šest setova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!