Nogomet

Juventus, Lazio i Fiorentina "pomilovani", Milanu isti minus

Ivan Milatić • subota, 28.10.2006.

Arbitražna komisija Talijanskog olimpijskog odbora (CONI) u petak oko 23 sata objavila je svoju odluku na žalbe Juventusa, Lazija, Fiorentine i Milana koji su tražili vraćanje bodova oduzetih im zbog afere Calciopoli, odnosno namještanja rezultata nogometnih utakmica…

Kazne su zaista smanjene, ali ne za sve. Juventus i Lazio prošli su najbolje jer im je vraćeno po osam bodova, Fiorentini su vraćena četiri (i predsjednik kluba Diego Della Valle oslobođen je optužbi) dok je Milanu potvrđen minus od osam bodova i njegova se pozicija na tablici neće promijeniti.

Ove odluke, kao što se moglo i pretpostaviti nisu zadovoljile sve strane u postupku. Najglasniji su bili iz Lazija. Odvjetnik rimskog prvoligaša Gianmichele Gentile prihvatio je s odobravanjem odluku Arbitraže rekavši: "Ovo je lijepa pobjeda i lijepo priznanje za sve ono što smo učinili. Sada želimo čuti obrazloženje presude, a nakon toga procijenit ćemo koji su naši sljedeći koraci."

Vrlo šturo bilo je priopćenje Juventusa koji je nakon ove odluke vrlo blizu zone koja mu jamči povratak u Serie A. U njemu su bianconeri tek izvijestili javnost da su "primili na znanje" odluku Arbitraže.

Nezadovoljnici, Fiorentina i Milan imali su što za reći, a posebno se to odnosi na rossonere: "Odluka Arbitražne komisije CONI-a ne zaslužuje nikakav komentar od strane A.C.Milana". U ovom slučaju tišina zaista vrijedi više od tisuću riječi.

Iz Firence nisu poslali službeno priopćenje. Umjesto toga "progovorili" su navijači koji su se počeli okupljati i bjesniti po gradu, nezadovoljni malenim popustom Arbitraže.

Kako sada stvari stoje afera Calciopoli jako je daleko od svoga raspleta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!