Nogomet

Dobar posao Bayerna i Manchestera

Marin Vuković • utorak, 20.02.2007.

Liga prvaka vratila se u velikom stilu, spektaklom u Madridu nakon kojega zadovoljniji mogu biti gosti iz Münchena. Pobjedom u Francuskoj Manchester United je zakoračio u četvrtfinale, a blizu velikog podviga je i PSV pobjedom nad prošlogodišnjim viceprvakom Europe...

Real Madrid - Bayern München 3:2
(Raúl 10', 28', Van Nistelrooy 34'; Lucio 23', Van Bommel 88')

Fabio Capello uspio je dobro "nabrijati" svoju momčad za susret s Bayernom, pa su od prvog sučevog zvižduka krenuli po vodeći pogodak. Prva velika prilika Ruuda Van Nistelrooya nakon pet minuta igre nagovijestila je probleme za obranu Bavaraca, a pet minuta kasnije planovi madridske momčadi postali su stvarnost.Ruud Van Nistelrooy je sjajnom asistencijom gurnuo Raula u stopostotnu priliku, ovaj uspio proći pored Olivera Kahna i zatresti praznu mrežu gostiju iz Münchena.

Slika 4 od 5.
Foto: EPA

Vezane vijesti

Nakon vodećeg pogotka Real se povukao, prepustio inicijativu Bayernu i ubrzo zatim uslijedila je kazna. Nakon slobodnog udarca u 23. minuti najviši u šesnaestercu domaćih bio je Lucio i glavom svladao Ikera Casillasa. Uslijedilo je novo buđenje Reala, a ubrzo i novi pogodak. U 28. minuti David Beckham je udarcem iz kuta pronašao Ivana Helgueru koji glavom šalje parabolu prema vratima Bayerna, a tamo je ponovno na mjestu Raul za novo vodstvo Reala. Beckham je ponovno asistent šest minuta kasnije, razlika je tek u egzekutoru. Nakon slobodnog udarca u pravom je trenutku utrčao Ruud Van Nistelrooy i skrenuo loptu pored iznenađenog Kahna.

Kao da lekcija iz prvog poluvremena nije bila dovoljna, Real se zadovoljio prednošću ostvarenom u prvom poluvremenu i orijentirao se na obrambene zadaće. Bayern je dobio više prostora, u dva navrata zaprijetio preko Claudia Pizzara, te konačno u 83. minuti došao do toliko željenog pogotka. Loptu je na 16 metara dočekao Marc Van Bommel i snažnim udarcem postavio konačnih 3:2. Rezultat je to koji bi minhenska momčad vrlo vjerojatno potpisala prije dolaska na Santiago Bernabeu.

Lille - Manchester United 0:1
(Giggs 83')

Tijek utakmice između Lillea i Manchester Uniteda svakako nije najavljivao burnu završnicu u kojoj je čak bio moguć i prekid utakmice. Slabo prvo poluvrijeme obilježila su zbivanja na tribinama, gdje je bio nakrcan prevelik broj engleskih navijača. Zbog prijetnje po sigurnost navijača, ali i igrača, francuska policija uporabila je suzavac i raščistila situaciju.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Drugo poluvrijeme nešto su bolje otvorili gosti, priprijetivši u nekoliko navrata preko Ronalda, Rooneya i Giggsa, ali prvo pravo uzbuđenje zbilo se u 61. minuti, i to pred vratima Edwina Van Der Sara. Napadač Lillea Peter Odemwingie glavom je poslao loptu u Manchesterovu mrežu, ali je pogodak poništen zbog evidentnog prekršaja nad Nemanjom Vidićem.

Odluka je stigla sedam minuta prije kraja utakmice. Dosuđen je slobodan udarac za goste na rubu šesnaesterca, a Ryan Giggs je iskoristio priliku i uputio udarac prema vratima dok je vratar Lillea Sylva namještao živi zid. Pogodak je priznat, a ogorčeni domaćini su nakon neuspjelih prosvjeda odlučili napustiti travnjak. Nakon nekoliko neizvjesnih minuta i konzultacija pored terena ipak su se vratili, te je susret završen kontroverznom pobjedom Manchester Uniteda.

PSV Eindhoven - Arsenal 1:0
(Mendez 61')

Problem neefikasnosti, odnosno niskog postotka iskorištenja prilika dobro je poznata Arsenalova bolest iz Premiershipa. Momčad Arsenea Wengera u svakome se kolu utapa u ljepoti, stvara prigode, ali čitava ta nogometna umjetnost ostaje nedorečena bez posljednjeg poteza, bez prave završnice.

Slika 3 od 4.
Foto: EPA

Slična se situacija ponovila i večeras na gostovanju u Eindhovenu. Topnici su u prvom poluvremenu bili bolja momčad, dominirali utakmicom, lomili otpor nizozemske momčadi, ali bez prave završnice. Takav razvoj događaja ohrabrio je domaćine koji su u nastavku odlučili stvoriti više problema svojim protivnicima. Upravo to su i učinili u 61. minuti kada je sjajnim udarcem s 30-ak metara Edison Mendez pogodio sam donji desni kut Arsenalova gola.

Kako niti do kraja nisu uspjeli probiti obrambeni zid PSV-a, prošlogodišnjim finalistima Lige prvaka predstoji težak posao u uzvratu na Emiratesu.

Celtic - Milan 0:0

U jedinoj večerašnjoj utakmici bez pogodaka Celtic je uspio održati seriju neporaženosti na svom travnjaku, pa će uzvrat u Milanu odlučiti putnika u četvrtfinale. Podvuče li se crta, Milan je pokazao nešto više u ovom susretu. Kaka je stvarao dosta nevolja domaćoj obrani, a najbliže pogotku bili su Gattuso i Gilardino.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Spomenimo još da je večeras svoju 100. utakmicu u Ligi prvaka igrao Paolo Maldini. Kao uspomenu iz današnje utakmice ponijet će jedan žuti karton kojeg je zaradio zbog prekršaja nad Janom Vennegoorom of Hesselinkom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!