Tenis

Karlović vodio pa predao

Maja Giljanović • nedjelja, 18.03.2007.

27-godišnji hrvatski Davis Cup repezentativac Ivo Karlović, nažalost, nije napravio korak dalje u odnosu na 2006. plasmanom u finale 100000$ vrijednog ATP Challengera u Sunriseu...

U izjednačenom prvom setu nije bilo oduzetih servisa ni s jedne strane, a Karlović je u tiebreaku uspio nanizati pet poena zaredom te povesti protiv 49. igrača svijeta, 20- godišnjeg Gael Monfilsa. Malu je pomoć, inače, ponudio i sam Francuz odserviravši dvostruku pogrešku u samom raspletu trinaeste igre koju je Ivo objeručki prihvatio te uz devet as servisa prešao u vodstvo.

Pri rezultatu 2:2 u drugom, Monfils se jureći za jednom loptom zabio u reklamni pano (usput osvojio poen) i dok su sve oči bile uprte u njega (iz straha od moguće povrede), ispalo je da je Karlo u toj istoj izmjeni izvrnuo gležanj. Servirajući na 15:30 Zagrepčanin poziva fizioterapeuta koji mu tretira ozljedu, ali ritam igre je nepovratno izgubljen. Karlović se doima pomalo bojažljivo što Monfils smjesta koristi, pravi prvi break susreta te čuva vlastiti početni udarac bez izgubljenog poena nakon čega 101. igrač ATP liste odlučuje predati.

Uistinu šteta jer uz prikazanu kvalitetu igre, put do kraja turnira se činio više nego otvorenim (tim više što je protivnik u finalu, iznenađujuće, mladi Talijan Seppi koji je eliminirao Massua).

Sreća u nesreći, pak, je da se rentgenski snimljena povreda ne doima ozbiljnijom te je za očekivati Karlovićev nastup na velikom turniru iz Masters serije u Miamiju sljedećeg tjedna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!