Tenis

Nadal i Đoković za naslov najboljeg

Deni Kirinčić • nedjelja, 18.03.2007.

Prvi Masters turnir ove sezone u Indian Wellsu došao je do samog kraja nakon zanimljivog polufinalnog dana. Drugi nositelj Rafael Nadal je sa lakih 6:4, 6:3 slavio nad domaćim favoritom Andyjem Roddickom, dok je Novak Đoković nastavio s uvjerljivom igrom i protiv Andyja Murraya sa još lakših 6:2, 6:3.

Nadal je odigrao besprijekoran susret u kojem nije ponudio niti jednu break loptu Roddicku. Amerikanac je bio neuvjerljiv na svoj servis kroz cijeli susret i Nadal je zasluežno uzeo pobjedu. Do prvog breaka, Nadal je došao kod 2:2 kada je iskoristio treću break loptu. Nakon tog breaka oba igrača su do kraja seta držala svoj servis, te je Nadal rutinski priveo set kraju sa 6:4.

U drugom je odmah na početku uzeo servis Roddicku i tu je priči bio kraj. Treći nositelj nije mogao ugroziti servis Španjolcu koji je meč završio još jednim breakom kod 5:3. Nadal nije krio zadovoljstvo:"Mislim da sam odigrao najbolji meč sezone. Prije turnira sam rekao kako sam u najboljoj formi sezone, a današnji meč je to samo i potvrdio.".

Nakon Nadala, gledatelji su s nestpljenjem očekivali sudar mladih nada Đokovića i Murraya. Ipak, gledatelji su ostali razočarani jer je Đoković napustio teren uzdignutih ruku nakon samo jednog sata igre. Ključan trenutak meča dogodio se kod 2:1 kada je Đoković napravio seriju od sedam gemova u nizu i tu je susretu bio kraj. Murray se pokušao vratiti, ali umor i ozljeda su bili jači, te je Đoković lako priveo set i meč kraju za ostvarenje cilja ulaska u Top 10.

Masters Indian Wells, 17.3.2007., polufinale: Rafael Nadal (Špa, 2) - Andy Roddick (SAD, 3) 6:4, 6:3, Novak Đoković (Srb, 12) - Andy Murray (VB, 13) 6:2, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!