Automoto

Međimurski rally uspješno završen

Ivana Strahija • nedjelja, 22.04.2007.

U trenutku kad ovo pišemo mnogi vozači subotnjeg Međimurskog rallyja još se uvijek zabavljaju u okružju prekrasnih Toplica Sveti Martin. Najviše razloga za slavlje imaju Juraj Šebalj i njegov suvozač Toni Klinc, koji su svojom vožnjom osvojili titulu ukupnih pobjednika 2. Međimurskog rallyja.

Nakon još osam trka na četiri različite međimurske staze konačni je pobjednik rallyja gore navedeni dvojac iz AK Sljeme. Ipak, pobjednika bi pred završetak natjecanja bilo teško proreći, pošto je svaka staza imala svoje posebnosti, a ni konkurencija nije bila nimalo laka.

Slika 1 od 2.
Foto: Ivana Strahija

Na završetku 10. vožnje 'u igri' je ostalo 37 timova, nakon što je još desetak posada moralo odustati od daljnjih vožnji, što zbog tehničkih problema ili izlijetanja, no na sreću nije bilo nijednog ozbiljnijeg ili opasnijeg problema.

U prvom brzinskom ispitu dana u Prekopi (duljina staze 10,41 km) najbolji je bio Šebalj u automobilu Mitsubishi Lancer Evo IX (vrijeme 6:00.0), u drugom je pokušaju isti vozač svoje vrijeme spustio na 5:57.5. Šebalj je najbolji i na drugoj lokaciji, pa u Prhovcu na duljini staze od 11,71 km Šebalj postiže 5:30.0 i 5:30.9. Treća staza prostirala se kroz Okrugli Vrh, u duljini od 13,11 km. Šebalj u prvoj vožnji postiže najboljih 6:23.3, no u drugom je brzinskom ispitu najbolje vrijeme imao Tomaž Kaučič sa suvozačem Peterom Zorenčom (6:23.7) u automobilu Subaru Impreza WRX Sti. Posljednja je trka vožena u Toplicama Sveti Martin, duljinom od 10,41 km, najbolje je vrijeme u prvoj vožnji imao Darko Peljhan sa suvozačem Igorom Kacinom u automobilu Mitsubishi Lancer Evo IX (6:11.6), dok je u drugoj vožnji ipak bolji bio Kaučić sa 6:02.5.

Ukupni poredak na pobjedničko je postolje doveo par Šebalj/Klinc, drugi su bili Slovenci Kaučić/Zorenč (Valvoline Racing), a treći Mađari Janos Szilagyi/Mercedes Gergye (Stille ASE).

Za odličnu organizaciju valjalo je pohvaliti rukovodstvo natjecanja, na čelu s direktorom Slavenom Dedićem. On je natjecanjem bio iznimno zadovoljan i nada se da će i sljedeće godine prvi godišnji rally gostovati u Međimurju: "Savršeno smo sve odradili, bilo je izlijetanja ali nitko nije povrijeđen, dok je suradnja s policijom prije samih vožnji bila odlična. Na rally je došlo 53 tima iz pet zemalja, 37 je završilo, a drago mi je reći da je bilo jako mnogo kvalitetnih automobila. Najdraža mi je bila staza bila upravo ova u Toplicama, no svaki je vozač vjerojatno imao svojeg favorita, ovisno o tome što mu odgovara zbog automobila i stila vožnje. Ukoliko nam sponzori i sljedeće godine pokažu ovoliku potporu, rado ćemo se vratiti."

Sljedeći rally naši će vozači voziti od 24. svibnja, a u tri dana natjecanja očekuju oko 120 automobila na stazama u Zagrebu i okoloici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolWRC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!