Nogomet

Ozljede poljuljale Unitedov brod

Maja Giljanović • nedjelja, 22.04.2007.

San o naslovu prvaka (prvom nakon 2003. godine) i trostrukoj kruni (finale FA Cupa te polufinale Lige prvaka) mogao bi se raspršiti uslijed prave epidemije ozljeda koja je zahvatila momčad s Old Trafforda...

Najnovija u nizu je ozljeda prepone Rija Ferdinanda (načete u polufinalu Kupa protiv Watforda) zbog koje će engleski reprezentativac morati propustiti obje utakmice s Milanom te prvenstveni susret protiv Evertona, a trebao bi biti spreman za utakmicu godine protiv Chelseaja koja je na Stamford Bridgeu na rasporedu 9. svibnja.

Sir Alex Ferguson je nakon gubitka domaćih bodova protiv Middlesbrougha, a Ferdinandova je ozljeda izravno utjecala na konačan rezultat jer je upravo pored njega bivši mu suigrač iz Leedsa Viduka pospremio loptu iza nemoćnog Van der Sara, nakon susreta izjavio: "Rio je vidljivo šepao, znam, nadali smo se izdržati do sučeva zvižduka pa na poluvremenu vidjeti što se da učiniti. Ispalo je kako je ispalo, ali usprkos svemu (65-godišnji Škot zapravo na raspoloaganju ima dvanaestoricu spremnih igrača), nema predaje".

Cijela jedna momčad bi se umalo dala sastaviti od Manchesterovih povrijeđenih igrača: Vidić - ključna kost, Neville - gležanj, Park - koljeno i Saha - bedreni mišić (nabrojimo tek najvažnije), a ni strijelac jučerašnjeg vodećeg Unitedovog gola Richardson nije najzdraviji.

Može li Manchester skupiti glave te se othrvati Chelseaju (gostuju danas na St James´ Parku i u slučaju pobjede primiču se na tek bod zaostatka), ostaje za vidjeti u sljedećih mjesec dana, međutim, ako je suditi po jučerašnjoj izvedbi (umoran Cristiano Ronaldo potuno odsječen od momčadi) crni se oblaci nadvijaju nad Old Traffordom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!