Automoto

Sete Gibernau objavio povlačenje

Ivan Milatić • srijeda, 08.11.2006.

Nakon 11 godina duge karijere u kojoj je bilo previše ozljeda 33-ogodišnji španjolski motociklist Sete Gibernau objavio je na konferenciji za medije u srijedu kraj karijere. Objavio je Sete u svojoj Barceloni cijelom svijetu ovu tešku, ali neizbježnu i pomalo očekivanu odluku. Nakon izrazito nesretne 2006. godine u kojoj je nekoliko puta bio ozlijeđen uslijedio je i otkaz u Ducatiju koji je umjesto njega angažirao mladog Australca Caseya Stonera, a kako nije uspio pronaći novoga poslodavca za 2007. godinu, bez obzira na ponudu Kawasakija, odlučio se povući...

"Odlazim uzdignute glave. Bilo je ovo nevjerojatno iskustvo koje mi je donijelo puno nezaboravnih trenutaka", rekao je kroz suze Gibernau.

Nakon što je debitirao u klasi 250 ccm 1996. godine Gibernau je već sljedeće godine promoviran u "kraljevsku klasu" u kojoj je u prvih pet sezona ostvarivao prosječne rezultate. Kada je 2002. godine prešao u MotoGP klasu eksplodirao je u naredne dvije sezone kada se s Valentinom Rossijem borio za naslov svjetskog prvaka. U oba navrata morao se zadovoljiti mjestom doprvaka. Ipak posebno će pamtiti 2003. kada je uz četiri pobjede još šest puta završio na pobjedničkom postolju osvojivši kao doprvak najveći broj bodova u povijesti najjače klase. Godine 2005. u sedlu Honde osvojio je sedmo mjesto u ukupnom poretku, a u netom završenoj sezoni pilot iz Barcelone osvojio je samo 95 bodova i osvojio tek 13. mjesto.

Gibernau je rekao da se ne bi dobro osjećao da je nastavio voziti nakon završetka sezone: "Da sam prihvatio neku od ponuda tek tako da bih nastavio voziti ne bih bio sretan, posebno ako bi to učinio samo zbog novca. U ovom trenutku imam druge projekte na koje se moram koncentrirati", poručio je Gibernau koji je u karijeri vozio za Yamahu, Suzuki, Hondu i Ducati, a prvu pobjedu ostvario je u posljednjoj utrci sezone 2001, u Valenciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!