Nogomet

Varteks - Cibalia: Varteks pobijedio iz sumnjivog jedanaesterca

Marko Kljaić • srijeda, 08.11.2006.

Pred oko 1000 domaćih gledatelja Varteks je upisao još jednu pobjedu. Ovaj puta porazili su momčad Cibalije iz Vinkovaca iz kaznenog udarca koji je u najmanju ruku bio sumnjiv...

Po relativno toplom vremenu za ovo doba godine, Varteks je ugostio momčad Cibalije pred oko 1000 gledatelja. Trener domaćih, Zlatko Dalić nije mogao računati na Ipšu i Jerteca zbog žutih kartona, a gostujući trener Matković na ozlijeđene Leutara, Rožića,Kneževića i Pavličića.

Prva akcija već u prvoj minuti lažno je ulila nadu gledateljima da će gledati pravi prvoligaški nogomet. Gosti su brzo povukli loptu po lijevoj strani napada, Bagarić s ruba kaznenog prostora odlično ubacuje za Zekića, no golman Mađarić brži je od napadača Cibalije. Varaždinski golman i vinkovački napadač su se u tom duelu i ozlijedili, pa je utakmica bila nakratko prekinuta. Na sreću, nije bilo težih posljedica niti za jednog od ove dvojice. Nakon toga na terenu se nije događalo apsolutno ništa sve do 16. minute. Tada je kapetan domaćih Nikola Šafarić ubacio jednu oštru loptu u kazneni prostor Vinkovčana. Na nju je naletio Enes Novinić, ali je njegov udarac glavom bio neprecizan i lopta je završila pored gola. Minutu nakon toga gosti imaju veliku priliku. Jukan ubacuje na sedam metara ispred Mađarićevog gola. Loptu je dočeko Zekić, ali je njegov udarac glavom bio preslab da iznenadi varaždinskog vratara. Ostaje početni rezultat 0:0.

U slijedećih 25 minuta jedino vrijedno spomena je pokušaj Frane Ćaćića da iz daljine ugrozu gol gostiju u 26. minuti. Njegov udarac s otprilike 20 metara golman gostiju Davor Burcsa sigurno brani. Tri minute prije kraja prvih 45 minuta lijepa akcija gostiju. Na rubu kaznenog prostora domaćih Jukan i Bagarić izigravaju domaću obranu. Bagarić odlično puca, Mađarić se ispružio koliko je dug i širok, no na njegovu sreću, a na nesreću gostiju lopta završava zamalo pokraj gola. Lijepa akcija Vinkovčana, no bez konkretnijeg rezultata. Ova prilika budi Krojače i oni odgovaraju istom mjerom. Mladi napadač Gordan Vuk odlično upošljava Šafarića koji sam izbija pred Burcsu, no golman Cibalije baca mu se u noge i spriječava siguran pogodak. Ostaje dojam da je Šafarić morao dodati loptu usmaljenom Noviniću, no sve je završilo bez pogotka.

Na početku drugog dijela Dalić uvodi Karduma umjesto Ćaćića.

Zanimljivost u gostujućoj momčadi je to što svi igrači igraju u potpuno crnim dresovima, a napadač Zekić u crveno-sivom dresu. Manjaka dresova ili neki drugi razlog, nije nam poznato.

Ni u nastavku utakmice ne igra se bolji nogomet. Sve su samo blijedi pokušaji pojedinaca, bez pravih akcija koje se očekuju od prvoligaških nogometaša. U 52. Šafarić puca iz slobodnog udarca snažno pokraj gola. Pet minuta nakon toga s druge strane Zekić u solo akciji puca kraj gola Varaždinaca. Ponovno iz slobodnog udarca prijeti Šafarić u 59. minuti, ali Burcsa brani. U 64. glavni sudac utakmice, Bruno Marić tjera gostujućeg trenera Matkovića na tribine. Na žalost svih prisutnih, to je do tada bio i najuzbudljiviji trenutak u drugom dijelu susreta.

Sljedeći događaj koji je sve digao na noge zbio se tek u 84. minuti. Nakon udarca iz kuta za Varaždince, u kaznenom prostoru Vinkovčana lopta udara u ruku jednog od nogometaša. Po mišljenu večine to je bila ruka domaćeg igrača Nevena Vukmana, ali sudac odlučuje da je to bila ruka Lojića i pokazuje na bijelu točku. Burcsa je uspio pročitati u koju stranu će pucati Novinić, ali njegov udarac je majstorski plasiran i završava u golu. Varteks vodi 1:0!

Nakon toga gosti igraju otvorenije i ostavljaju više prostora u obrani. Varteks je to umalo iskoristio u 87. minuti. U kontri su Hrman, Papa i Novinić, koji sam istrčava pred danas odličnog Burcsu ali vinkovački vratar brani njegov udarac. Do kraja utakmice nije bilo zanimljivih doagađaja i Varaždinci upisuju nova tri boda.

Na kraju, ne može se reći da je bila odigrana nogometna utkamica, jer nogometa skoro da nije bilo. Vinkovčani su se branili svih 90 minuta i na kraju sudačkom pogreškom izgubili jedan bod. Varaždinci danas nisu bili previše raspoloženi za igru. U cijeloj utakmici stvorili su samo dvije prave prilike i nije bilo igre na koju su navikli domaću publiku. Trener Dalić ipak može biti zadovoljan s tri nova boda pred gostovanje u Velikoj.

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSkrolHNL

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!