Nogomet

Ronaldinho obranio nagradu FifPro

Ivan Milatić • četvrtak, 09.11.2006.

Drugu godinu uzastopno Ronaldinho je proglašen "najboljim nogometašem na svijetu" od strane Međunarodne federacije profesionalnih nogometaša (FifPro), sindikata koji okuplja 43.000 nogometaša sa svih pet kontinenata...

Brazilski nogometni čarobnjak koji je 2005. godine osvojio i Zlatnu loptu i nagradu Fifa World Player, nije jedina zvijezda Barcelone nagrađena od svojih "kolega". Lionel Messi je "nada godine", a Samuel Eto'o zaslužio je priznanje zbog svog angažmana u korist popularizacije nogometa u Africi i zbog doprinosa u borbi protiv rasizma.

Momčad Franka Rijkaarda javno je pohvaljena i zbog činjenice što je na svoje dresove tiskala logo UNICEF-a umjesto nekog sponzora. Prema sudionicima glasovanja to je poseban način promicanja mira u svijetu. Sve u svemu veliki dan za katalonskog nogometnog diva.

Bez obzira na činjenicu da nova sezona nije započela u skladu s očekivanjima Ronaldinho je uvjeren da uspjesi neće izostati: "Prošle godine dobili smo mnogo nagrada i kao momčad i kao pojedinci. Jako sam sretan što sam opet dobio ovu vrlo značajnu nagradu. Početak sezone nije bio lagan, smjenjivale su se naše odlične i očajne predstave. Događa se to svim velikim momčadima. Imam povjerenja u naše sposobnosti, znam da ćemo i ove sezone učiniti nešto veliko" rekao je laureat Ronaldinho.

FifPro je odabrao i momčad godine u kojoj su čak četiri Talijana, člana reprezentacije aktualnih svjetskih prvaka: Buffon, Cannavaro, Zambrotta i Pirlo. Uz njih tu su veznjak Milana Kak? i bivši branič Juventusa Thuram. U idealnoj postavi su i John Terry, Zinedine Zidane, Thierry Henry i dvojica najnagrađivanijih Ronaldinho i Eto'o.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!