Nogomet

Beckham sve bliže odlasku

Branimir Korać • petak, 10.11.2006.

Svi žele Beckhama - kratko se može rezimirati trenutno stanje na nogometnom tržištu. Igrač koji je u 90 posto nagađanja oko prelaska u zimskom prijelaznom roku je David Beckham koji ne uživa u svom statusu u madridskom Realu...

David Beckham ugovorno je vezan s Realom do ljeta i u zimskom prijelaznom roku bit će definitivno poznata njegova sudbina. Da li ostaje ili odlazi, teško je sada reći.

Real se ne želi odreći svoje velike marketinške zvijezde i nudi mu produženje ugovora na još dvije sezone. Niti Beckham nije imun na Realove želje, ali isto tako nije prezadovoljan statusom u momčadi Fabija Capella. Capello ga je zacementirao za klupu tvrdeći kako je nepozivanje u reprezentaciju psihički bilo pogubno po Becksa i da je to jedini razlog ispadanja iz prvih 11.

Ono što daje dozu neizvjesnosti oko Beckhamovog statusa je činjenica da ima brojne ponude, a niti jednu nije odbio. Tijekom tjedna predsjednik MLS kluba Los Angeles Galaxyja Alexi Lalas izjavio je kako želi dovesti Beckhama pod svaku cijenu što je posebno zaintrigiralo bivšeg kapetana engleske reprezentacije. Beckham u Los Angelesu ima nogometnu akademiju i nije jednom izjavio kako mu je velika želja igrati u SAD-u i trudit će se ispuniti ju.

No tu su i brojni premierligaški klubovi među kojima se najglasnijim čine Blackburn i Newcastle. "Kada slažete jaku momčad, onda trebate i vrhunske igrače. David je upravo takav. Nadamo se da će se u siječnju naći na tržištu i tada ćemo krenuti u akciju. Sve ćemo napraviti da ga dovedemo", istaknuo je menadžer Blackburna Mark Hughes.

Siječanj će biti presudan. Da li će Beckham prihvatiti Realov dvogodišnji ugovor ili će pak promijeniti destinaciju, tek ćemo vidjeti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!