Nogomet

Hugo Sanchez na klupi Meksika

Branimir Korać • petak, 17.11.2006.

Jedan od najpoznatijih meksičkih nogometaša u povijesti Hugo Sanchez zamijenio je Ricarda La Volpea na klupi. Povjerenje Sanchezu ukazali su čelnici meksičkih klubova koji su bili jednoglasni za njegovo imenovanje...

Čelnici meksičkih nogometnih prvoligaša odlučili su kako će novi izbornik reprezentacije biti Hugo Sanchez. Sanchez će tako na klupi zamijeniti Ricarda La Volpea koji je morao odstupiti nakon Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. Danas La Volpe vodi argentinski Boca Juniors, a na klupi ga mijenja dosadašnji trener Necaxe.

Kao trener Hugo Sanchez vodio je Pumas s kojim je 2004. godine uzeo naslov prvaka Meksika, a iduće godine uspio je s Pumasom upisati pobjedu nad madridskim Realom 1:0.

Upravo Real se najčešće povezuje uz ime Huga Sancheza. Od 1986. godine četiri sezone je nastupao u dresu madridskog Reala u koji je prešao iz redova gradskog rivala Atletica. U vrhu napada bio je partner Emiliju Butraguenu s kojim je činio jedan od najpoznatijih Realovih napadačkih dueta u povijesti. Za razliku od brojnih klupskih uspjeha, u dresu reprezentacije nije briljirao niti dostigao svoj maksimum.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!