Nogomet

Šibenik - Međimurje: Rapsodija u plavom

Ivana Jurica • subota, 18.11.2006.

U susretu dva susjeda na ljestvici Šibenik je bio bolji i uvjerljivo je pobijedio, dok Međimurje nije prikazalo igru kao u dosadašnjem dijelu prvenstva. Susret je odlučen u drugom poluvremenu, kada su domaći igrači iskoristili još dvije svoje prilike ...

Susret je prvom prilikom otvorio šibenski Brazilac Gabriel, ali je pucao ravno u golmana gostiju Vjekoslava Tomića. Uzvratili su gosti preko Kresingera u devetoj minuti. Njegov udarac obranio je domaći golman Silvije Čavlina, a bila je to najveća prilika gostiju u prvom poluvremenu, ali i u cijeloj utakmici. Da je Kresinger pogodio tko zna kako bi se utakmica dalje razvijala.

Šibenik je poveo u osamnaestoj minuti pogotkom igrača sa brojem osamnaest – Marka Kartela. Valerio Balašković je igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudac Petir pokazao je na bijelu točku. Siguran izvođač bio je već spomenuti Kartelo.

Prilike za domaće još su propustili Jure Guvo i Gabriel. Ono što je promašio Gabriel u tridesetoj minuti zaista je teško za povjerovati. Rukavina je pobjegao po lijevoj strani, sjajno uposlio samog Gabriela na drugoj strani koji promašuje nemoguće – prazna vrata.

Do kraja poluvremena vidjeli smo još jednu sjajnu akciju danas super raspoloženog Ante Rukavine. Povukao je loptu od centra, a kad je došao do šesnaesterca gostiju pucao je, ali je njegov udarac obranio istrčali vratar Tomić. Na odmor se otišlo samo sa jednom loptom u mreži gostiju, a gosti su imali samo jednu priliku, onu Dina Kresingera.

Početkom nastavka stisli su Međimurci Šibenčane na njihovu polovicu tražeći izjednačenje. No, ni tada prave prilike nisu stvorili. Nakon početnog pritiska Šibenik je uspostavio terensku ravnotežu i opet je počeo stvarati prilike, ali i zabijati golove.

U 69. minuti Kristijan Čaval je ubacio sa lijevoga boka, na tu loptu nisu stigli Rukavina i Grizelj, ali jest Patrice Kwedi koji je zatresao mrežu nemoćnog Tomića postigavši svoj prvi gol u šibenskom dresu. Nekoliko minuta kasnije i Rukavina je imao još jednu sjajnu priliku, ali je Tomić opet bio uspješniji.

Konačan rezultat postavio je šibenski fantazista, Dražen Gović, udarcem sa 17-18 metara. Dugo je vukao loptu, mislio što će s njom, na kraju je opalio po golu i pogodio za 3:0. Rezultat je mogao biti i uvjerljivi da je Juraj Grizelj (na asistenciju Govića) pogodio mrežu umjesto stative.

Na kraju, Šibenik je zasluženo slavio jer je uz puno bolju igru pokazao i zavidnu efikasnost. A gostujući trener Stanko Mršić poslije utakmice spominjao je suce i njihov kriterij, navodeći kako su oni pomogli Šibeniku da dođe do pobjede.


Trener Šibenika Ivan Pudar: ''Pobijedili smo. Mislim da je ovo napokon torta na još nezavršena ova dva kola do kraja. Jednostavno mislim da nas je malo na početku sputavala želja za pobjedom, jer imamo kompletnu viziju o Međimurju. Danas smo stvarno mogli dati dosta golova, oni su imali jednu izrazitu šansu - Kresinger kada je naš vratar obranio i ovo na kraju. To ja ne svrstavam u šanse u zadnjih pet minuta kod rezultata 3:0 kada smo mi malo stali. Ali ono što je najbitnije je da smo sada najbliži opstanku u Prvoj ligi i to mi je zadovoljstvo.'' Trener Međimurja Stanko Mršić: ''Mi smo znali gdje dolazimo i kakva nas atmosfera čeka ovdje. Međutim, nismo očekivali ovakvo suđenje, posebno glavnog suca i prvog mahača koji su zaista učinili sve da Šibenik dođe do laganog gola. Drugi gol, kad je trebao biti faul za nas, pustio je i primili smo gol što ne umanjuje vrijednost dobre igre i pobjede Šibenika. Mislim da je to, u neku ruku, dekoncentriralo moje igrače, da su padali iz faula u faul. Nisu bili izjednačeni kriteriji kod dodjele žutih kartona. Celišćak je odmah kod prvog starta, bezveznog, gdje uopće nije kriv dobio žuti karton i dao naznaku kako će biti usmjereno suđenje. Međutim, mi smo danas slabo igrali, da li smo se prepali ne znam, jako loše smo obranu odigrali, napravili greške gdje nas je Šibenik vrlo lagano kaznio. Rekao sam već uz pomoć sudaca i na kraju zasluženo pobijedio.''

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!