Nogomet

Chelsea i Manchester drže ritam

Branimir Korać, Zoran Zdelar • subota, 18.11.2006.

13. kolo engleskog Premiershipa donijelo je nove pobjede Manchester Uniteda i Chelseaja, ali i još jedan dokaz slabe forme Arsenala koji je na svom stadionu "prosuo" bodove protiv Newcastlea i igrao tek 1:1. To je iskoristio Portsmouth koji je u posljednjim trenucima došao do tri boda protiv Watforda i preskočio Arsenal na ljestvici...

Trener Arsenala Arsene Wenger zasigurno nije očekivao tako tešku utakmicu protiv Newcastlea. Odlučio je poštediti najboljeg strijelca, Francuza Thierryja Henryja, kako bi bio odmorniji za Ligu prvaka, ali pokazao se to kao relativno loš potez. Newcastle ove sezone ne izlazi lako na kraj ni s najslabijima u Premier ligi, ali protiv Arsenala su uspjeli povesti. Keiron Dyer nakon 18 mjeseci golgeterskog posta, napokon je postigao pogodak u 30. minuti.

Moguću senzaciju ipak je umanjio već spomenuti Henry, bez kojeg ipak nije mogla cijela utakmica proći. Francuz je vrijedan bod dohvatio u 70. minuti i još koliko-toliko dozvolio Arsenalu da zadrži korak za vodećim Manchester Unitedom i Chelseajem.

Vezane vijesti

Ništa lakše danas nije bilo ni vodećem klubu Engleske. Na gostovanju kod Sheffield Uniteda morali su loviti zaostatak, što im je na kraju i pošlo za rukom zahvaljujući Wayne Rooneyju. Domaćini su vrlo rano stigli do vodstva. Nakon samo 13 minuta igre, Keith Gillespie postigao je svoj prvijenac za Sheffield nakon 44 odigrane utakmice. Ipak, Rooney u 30. minuti vraća utakmicu na početak kada izjednačuje na 1:1, a Isti igrač donosi Fergusonu i pobjedu u 75. minuti.

Za razliku od prošlog kola, Redknapp je ovog puta odlučio u početnu postavu postaviti i hrvatskog reprezentativca Niku Kranjčara koji je susret solidno odradio. I Portsmouth je morao spašavati bodove protiv Watforda. Jay DeMerit nakon nešto više od pola sata igre dovodi svoju momčad u iznenađujuće vodstvo, ali kako se susret bližio kraju, tako je i rezultat postajao "realniji". Nwankwo Kanu u posljednjoj minuti prvog poluvremena poravnava rezultat, a do konačne pobjede dolazi Portsmouth u 89. minuti kada iz jedanaesterca zabija Tresor Lua Lua.

Aktualni engleski prvak, Chelsea, ne dozvoljava protivnicima iz Manchestera da im dodatno odmaknu na vrhu ljestvici. Kako bi zadržali korak za Unitedom, svladali su u gradskom derbiju minimalnim rezultatom West Ham. Za pobjedu se u 22. minuti pobrinuo Geremi i tako nastavio niz neporaženosti u prvenstvu na Stamford Bridgeu. Posljednjih 51 susret, Chelsea je osvajao barem bod na svom terenu.

Everton je do slavlja stigao nakon sat vremena igre. Nakon što je Mikel Arteta u solo akciji stigao na 25 metara udaljenosti od Boltonovg gola, odlučio se na udarac i fantastičnim pogotkom osigurao svojima tri boda iz ovog susreta.

Talijan Bernardo Corradi sa svoja dva pogotka u nešto više od 30 minuta igre jedan je od najzaslužnijih za slavlje nad Fulhamom. Pobjedu na kraju prvog poluvremena potvrdio je i Barton, dok su gosti mogli se samo utješiti počasnim pogotkom u drugom poluvremenu.

S velikim zanimanjem očekivao se debi novog trenera Charlton Atletica. Ipak u ovih nekoliko dana, koliko vodi momčad, nije uspio napraviti željene promjene, tako da su bodovi i ovog puta otišli suparniku. Reading je kontrolirao susret i dvama pogodcima osigurao je pobjedu.

Premiership, 13. kolo:
Manchester City - Fulham 3:1, Sheffield United - Manchester United 1:2, Reading - Charlton 2:0, Portsmouth - Watford 2:1, Everton - Bolton 1:0, Arsenal - Newcastle 1:1, Chelsea - West Ham 1:0, Middlesbrough - Liverpool 0:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!