Nogomet

Inter teško, sjajna Roma

Branimir Korać, Goran Tomičić • nedjelja, 19.11.2006.

I nakon 12. kola Serie A Inter ostaje na vrhu. U ovom kolu momčad iz Milana je uz dosta muke svladala Regginu pogotkom Hernana Crespa, a oduševila je Roma briljantnom izvedbom protiv Catanije. Roma je na svom stadionu slavila s visokih 7:0. Što se tiče naših igrača, Igor Budan zaradio je isključenje u porazu Parme u Livornu 3:0 dok je Saša Bjelanović donio bod Ascoliju...

Roma je uvjerljivo nadigrala Cataniu. Već u 12. minuti Panucci je doveo Romu u vodstvo. Utakmica je odlučena već tri minute kasnije kada su gosti ostali s igračem manje nakon isključenja Mascare. Već u 19. minuti Mancini je povisio na 2:0 i potvrdio pobjedu Rome. Ostalo je neizvjesno jedino koliko će golova momčad Luciana Spalletija postići do kraja. U 24. i 40. minuti Perrotta je postigao dva gola. Početkom drugog dijela svoj drugi gol postigao je i Panucci. U 59. minuti na 6:0 povisio je Montella. Seriju Rome je završio Totti u 70. minuti. U 89. minuti Catania je ostala s devet igrača. Drugi žuti karton dobio je Baiocco.

Fiorentina je u gostima protiv Ascolija povela 1:0 golom Tonija u 45. minuti. Bod domaćinu je u 84. minuti donio Saša Bjelanović. Chievo je poveo protiv Atalante 2:0 golovima Zanchette u 25. i 55. minuti. Gosti su izjednačili u samo četiri minute sredinom drugog dijela. Zampagna je smanjio u 70. minuto, a četiri minute kasnije bod Atalanti donio je Loria

Inter je na svom terenu pobijedio Regginu 1:0. Jedini gol postigao je Crespo već u četvrtoj minuti. Livorno je potvrdio da dobro igra na domaćem terenu. Protiv Parme su poveli 1:0 golom Pfertzela u 26. minuti. Nakon što je u šest kola u nizu bio strijelac, Budan je danas dobio izravni crveni karton. Od 51. minute je Parma igrala s deset igrača. Pobjedu domaćina potvrdili su autogolom Ferronetti u 70. minuti i najbolji strijelac Livorna Lucarelli u 82. minuti.

Lazio je u gostima pobjedio Messinu 4:1. Već u 11. minuti Mauri je bio strijelac za vodstvo gostiju 1:0. Izjednačio je Rigano u 56. minuti iz kaznenog udarca. Samo tri minute kasnije Lazio opet vodi, strijelac je Pandev. Do kraja su pobjedu potvrdili Mauri novim golom u 82. minuti i dvije minute kasnije Makinwa. Udinese je na domaćem terenu pobijedio Sienu 3:0. Domaćini su poveli golom Asamoaha u 19. minuti, a dvostruki strijelac bio je Iaquinta.

Torino je u posljednjem susretu kola svladao na svom stadionu Sampdoriju s 1:0. Pobjednički pogodak postigao je deset minuta prije kraja Rosina iz jedanaesterca. Ovo je tek druga pobjeda Torineza ove sezone.

Serie A, 12. kolo:
Roma - Catania 7:0, Udinese - Siena 3:0, Messina - Lazio 1:4, Livorno - Parma 3:0, Inter - Reggina 1:0, Chievo - Atalanta 2:2, Ascoli - Fiorentina 1:1, Torino - Sampdoria 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!