Nogomet

Zaragoza prijeti vodećima, Barca ponovno na vrhu

Marko Kljaić • nedjelja, 19.11.2006.

U 11. kolu španjolske Primere nije bilo većih iznenađenja. Zaragoza je upisala sedmu pobjedu, Atletico je visoko porazio Levante u gostima, Sociedad i dalje bez pobjede...

U Valenciji na Gradskom stadionu Levante je ugostio Atletico iz Madrida. Gosti su poveli u prvom dijelu golom Fernanda Torresa iz jedanaesterca u 34. minuti. Prekršaj za najstrožu kaznu napravio je obrambeni igrač Dehu nad Antoniju Lopezu. U 65. minuti domaći igrač Cesar zaradio je crveni karton i Levante ostaje s desetoricom u polju. Četiri minute nakon toga gosti povisuju rezultat na 2:0 pogotkom Manicha. Isti igrač postiže pogodak u 75. minuti za konačan rezultat 3:0 za Atletico.

Espanyol je prvih 45 minuta na svom Montjuicu protiv Athletica odigrao bez pravih prilika i bez pogodaka. Francisco Yeste doveo je goste u vodstvo nakon dvije minute igre u drugom dijelu. Samo šest minuta nakon toga domaćini poravnavaju rezultat. Raul Tamudo postiže svoj treći pogodak u prvenstvu. U 60. minuti susreta Tamudo postiže svoj drugi pogodak na susretu za vodstvo Espanyola 2:1. U 66. minuti gostujući napadač Aritz Aduriz vraća stvari na početak - 2:2. Golijadu zatvaraju domaćini pogotkom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Radost domaćinima donio je Pandiani.

Vezane vijesti

Trener Sociedada Miguel Lotina nadao se prvoj prvenstvenoj pobjedi u susretu s Betisom. No, niti u jedanaestoj utakmici u sezoni Sociedad nije uspio upisati pobjedu. Utakmica je završila bez golova i bez pobjednika.

Prije današnje utakmice Recreativo se nalazio na devetom mjestu sa 16 osvojenih bodova. S druge strane, Osasuna se nalazila na 17. mjestu s duplo manje bodova. Domaći su poveli nakon velike pogreške gostujuće obrane u 45. minuti. Nakon udarca Sinama-Pongolle najprisebniji je bio Javi Guerrerro koji bez većih problema sprema loptu u gostujući gol. Konačan rezultat od 2:0 postavio je Nigerijac Ikechukwu Uche u 76. minuti.

Žuta podmornica ne plovi baš najbolje u novom prvenstvu. No, na domaćem terenu uspijeli su pobijediti razigrani Getafe rezultatom 1:0. Strijelac jedinog pogotka na susretu bio je Urugvajac Diego Forlan u 49. minuti. Golman Getafea Abbondanzieri nespretno je reagirao kod njegovog udarca i poslao loptu u vlastitu mrežu. Peta pobjeda Villarreala, četvrti poraz Getafea.

Zaragoza je na domaćem terenu pomela Gimnastic rezultatom 3:0. Nakon 0:0 u prvom dijelu, domaćine je u vodstvo doveo Pablo Aimar u 49. minuti. Gosti su ostali s igračem manje u 54. minuti jer je drugi žuti karton zaradio obrambeni igrač Banos. Igrači Victora Fernandeza koriste igrača više već u slijedećoj minuti. Drugi pogodak na susretu postigao je Oscar. Dvadeset minuta prije kraja susreta Gerard Pique postavlja konačan rezultat.

Mallorca je kao momčad s najmanje postignutih golova dočekala Barcelonu koja ima najviše postignutih pogodaka u dosadašnjem dijelu prvenstva. Nakon prvih 45 minuta Barcelona je bila u prednosti jednog pogotka. Strijelac je bio Eidur Gudjohnsen u 42. minuti nakon dodavanja Deca. Isti igrač je povisio rezultat na 2:0 u 57. minuti susreta. Ovaj puta za pogodak mu je asistirao Andres Iniesta. Mallorca je smanjila u 69. minuti. Strijelac je bio Victor, igrač koji je ušao u igru devet minuta prije postignutog pogotka. U 82. minuti domaći su ostali s igračem manje kada je isključen Varela zbog drugog žutog kartona. Iniesta je u 86. minuti na dodavanje Ronaldinha povisio rezultat na 3:1. Odličnu večer Barcelone zaključio je pogotkom Santiago Ezquerrou samoj završnici utakmice.

U utakmici s nekoliko pravih prilika na obje strane, Celta je porazila Deportivo na Riazoru rezultatom 1:0. Strijelac jedinog pogotka u 73. minuti bio je Brazilac Anderson Luiz de Carvalho Nene. Minutu prije kraja susreta isključen je domaći branič Alberto Lopo, zaradivši drugi žuti karton zbog simulacije.

Španjolska Primera Division, 11. kolo: Espanyol - Athletic Bilbao 3:2, Levante - Atletico Madrid 0:3, Real Sociedad - Real Betis 0:0, Recreativo Huelva - Osasuna 2:0, Villarreal - Getafe 1:0, Zaragoza - Gimnastic 3:0, Mallorca - Barcelona 1:4, Deportivol la Coruna - Celta Vigo 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!