Nogomet

"Zanima me samo najbolje"

Hrvoje Rafaelić • ponedjeljak, 20.11.2006.

Juventusov trener Didier Deschamps progovorio je o svojim ponudama preuzimanja Chelseaja, Juventusa i francuske reprezentacije...

Didier Deschamps, proslavljeni francuski internacionalac te kapetan reprezentacije koja je osvojila svjetsko i europsko zlato, trenutno je trener kluba koji sudjeluje u Seriji B. "Ja nisam trener drugoligaša, ja sam trener Juventusa", izjavio je u razgovoru za francuski L'Equipe.

"Kada su mi ponudili posao, nisam mogao odbiti. Prvi kontakt smo uspostavili još 2004. godine, ali tada nismo mogli decidirano dogovoriti detalje. U to vrijeme pregovarao sam i s Abramovičem da preuzmem Chelsea. Ali sve je to bilo samo razgovor. Tada sam bio 100 posto vezan uz Monaco jer, barem tako ja mislim, prije nego preuzmeš veliki klub trebaš mnogo toga naučiti."

Priupitan da li bi volio jednoga dana preuzeti francusku reprezentaciju kratko i jasno je odgovorio: "Svakim danom učim nešto novo. Nisam opterećen reprezentacijom. Kada sam bio free agent nisu mi ponudili posao izbornika. Ali i da jesu, vjerovatno ne bih prihvatio. Naravno da bi jednog dana volio preuzeti nacionalnu selekciju, ali tek kada budem zadovoljavao sve uvjete koje nacionalni trener mora imati. A mene zanima samo najbolje!"

"Ne mogu sebe vidjeti da ne dostignem visoku razinu stručnosti. Onda ću radije prestati biti trener.", završio je intervju Deschamps. Inače u svojoj karijeri Didier je osvojio gotovo sve što se može osvojiti: svjetsko i europsko zlato s reprezentacijom Francuske, dvije Lige prvaka, u tri navrata je bio prvak Italije te dva puta Francuske. Svoju prvu utakmicu za reprezentaciju odigrao je 29. travnja 1989. protiv tadašnje reprezentacije Jugoslavije. Još uvijek drži cijenjeni rekord; igrač sa francuskom putovnicom koji je odigrao najviše europskih klupskih utakmica (76).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!