Zimski sportovi

Početak sezone pred vratima

HINA • utorak, 07.11.2006.

Ovog vikenda u finskom Leviju počinje nova skijaška sezona, a u hrvatskoj reprezentaciji vlada optimizam, iako se u novu sezonu kreće bez Janice Kostelić, koja je uzela jednogodišnju pauzu...

U Leviju se 11. i 12. studenoga održavaju muški i ženski slalom Svjetskog kupa. Hrvatska će u Leviju imati pet predstavnika, Ivicu Kostelića, Natka Zrnčića Dima, Niku Fleiss, Anu Jelušić i 16-godišnju Sofiju Novoselić, objavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare Hrvatskog skijaškog saveza.

Ivica Kostelić će u novoj sezoni Svjetskog kupa nastupiti u svim slalomima, te u većini kombinacija. "Dobro smo trenirali unatoč teškim vremenskim uvjetima. Tijekom treninga bilo je puno leda, to je dobro za natjecateljsku pripremu, ali je naporno za tijelo. Hvala Bogu, zdrav sam i koljeno je u redu", rekao je Ivica.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Olimpijski viceprvak u kombinaciji vjerojatno će nastupiti samo u slalomu na SP-u u Aareu, koje se održava od 3. do 18. veljače iduće godine. Na pitanje zašto će Ivica vjerojatno propustiti kombinaciju na SP-u, gdje je kandidat za medalju, odgovor je bio da se želi usredotočiti na slalom.

"Između kombinacije i slaloma je velika rupa, od devet dana. Kombinacija je na početku SP-a, 8. veljače, a slalom je 17. veljače. Budući da će uvjeti za trening slaloma u Aareu biti teški, bolje je da ostanem u Innerkremsu i treniram slalom", izjavio je Ivica Kostelić.

Također, treba uzeti u obzir da bi prije nastupa u kombinaciji Ivica morao odraditi nekoliko službenih treninga spusta. A prošle sezone nekoliko je spustaša na stazi u Aareu doživjelo teške padove, a među njima je bio i olimpijski pobjednik u spustu, Francuz Antoine Deneriaz.

"Hrvatska nije kao druge velesile, koje imaju puno skijaša koji kandidiraju za medalju. Mi imamo samo Ivicu i ne možemo si dopustiti da se ozljedi uoči slaloma, koji je njegova najjača disciplina", rekao je njegov otac i trener Ante Kostelić o temi kombinacije na SP-u.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Nika Fleiss i Ana Jelušić su tijekom ljeta trenirale na ledenjacima u Argentini. Nika Fleiss se oporavila od nedavne ozljede koljena i kaže da jedva čeka početak sezone.

Ana Jelušić ima dobra iskustva iz Levija. U finskom skijalištu je ostvarila najbolji rezultat u prošloj sezoni, bila je deveta u slalomu.

Hrvatska skijaška reprezentacija u Levi putuje sutra. Nakon Levija ima deset dana pauze, a Svjetski kup se nastavlja u SAD i Kanadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!