Automoto

Raikkonen: "Želim naslov s Ferrarijem"

Ivan Milatić • nedjelja, 12.11.2006.

Nasljednik Michaela Schumachera na mjestu prvoga vozača Ferrarija Finac Kimi Raikkonen uvjeren je da vrlo brzo može doći do naslova svjetskog prvaka…

"Sa Ferrarijem napokon mogu postati svjetski prvak. Moj glavni protivnik u borbi za titulu neće biti Fernando Alonso nego moj momčadski kolega Felippe Massa. Bilo bi lijepo kada bi mi Schumacher pomogao da se što bolje aklimatiziram. Nakon ugovora sa Ferrarijem mogao bih i prestati voziti, " ispričao je njemačkom Bildu Raikkonen.

Ferrari je upravo ono što je Finac želio i tražio. Novi i najveći izazov u karijeri. Pojedinačni naslov svjetskog prvaka u Maranellu nedostaje od 2004. godine, a čelnici Ferrarija puno nade polažu u bivšeg prvog vozača McLaren Mercedesa. Nasljeđe koje je dobio po dolasku najteže je s kojim se neki pilot morao nositi u formuli 1. Sjesti u "Postolarov" bolid implicira brojne odgovornosti kojih je svjestan i Raikkonen ne želeći niti trenutka zaboraviti Schumacherovu eru.

"Neću voziti dovoljno dugo da uspijem osvojiti sedam naslova prvaka kao on, ali volio bih da mi Michael pomogne da se aklimatiziram u Ferrariju. Vrlo vjerojatno trogodišnji ugovor s Ferrarijem bit će i posljednji u mojoj karijeri, " rekao je plavokosi Finac ledenih očiju.

Potom se odmah spustio u novu realnost i predstavio novu sezonu: "Moj najopasniji protivnik bit će Felipe Massa, ne brine me dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso. Ako Ferrari to od mene bude tražio neće mi smetati raditi svake večeri do 22 sata. Neće mi smetati dodatne obaveze, " zaključio je novi, ozbiljniji Kimi, svjestan da bi u Maranellu mogao postati dio povijesti ovoga sporta. Čini se da su pijanke i ludorije za njega sada stvar prošlosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!