Tenis

Nijemci još dvoje oko podloge

Ivor Krapac • subota, 18.11.2006.

Nešto manje od tri mjeseca prije susreta s Hrvatskom u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa, 9. - 11. veljače sljedeće godine, njemački izbornik Patrik Kühnen skinuo je pritisak sa svoje reprezentacije ponavljanjem tvrdnje da je Hrvatska favorit u ovom ogledu. Bez obzira na činjenicu da će Nijemci biti kod kuće...

Kühnen je u razgovoru s press-službom Hrvatskog teniskog saveza ponovio da iznimno cijeni hrvatsku reprezentaciju, koju će i ovog puta predvoditi Ivan Ljubičić i Mario Ančić.

"Hrvatska je favorit. Ako pogledate plasman hrvatskih tenisača na rang-listi, morate imati puno poštovanje prema njima i prihvatiti da je Hrvatska favorit", kazao je njemački izbornik: "Mislim da je vrlo jasno da s Ivanom Ljubičićem, koji je među petoricom najboljih tenisača svijeta, te Marijem Ančićem, koji je deveti, Hrvatska ima sjajne igrače za pojedinačne dvoboje. Ali isto tako i odličan par. U toj momčadi nema slabosti."

Kühnen je dodao da u njemačkom taboru još uvijek nisu donijeli odluku na kojoj će podlozi odigrati ovaj susret, kao ni koji grad će biti domaćin: "Ovih dana razgovaramo o tome. Vjerujem da ćemo konačnu odluku znati do kraja mjeseca. Jednako tako, razmatraju se opcije gdje će se susret održati. Rok je 10. prosinca, ali očekujem da će se sve znati do kraja ovog mjeseca."

U sastavu domaće reprezentacije zasad je, kako se čini, samo jedan "fiks" - njihov prvi reket Tommy Haas, 11. na Entry listi. U parovima njemački izbornik razmišlja o nekoliko kombinacija, a za odluku je još prerano.

U drugom singlu, pak, Kühnenu problem predstavlja duga pauza Nicolasa Kiefera zbog ozljede, uz propuštanje cijelog drugog dijela sezone i najavljeni povratak početkom 2007.: "Vidjet ću Nicolasa kako igra u Australiji i tada odlučiti. Nadam se da će se uspješno vratiti i dobro igrati u Melbourneu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!