Tenis

Druga pobjeda i prvo mjesto

Ivor Krapac • petak, 08.12.2006.

Goran Ivanišević zaokružio je nastup u prvom krugu završnice sezone Senior Toura u londonskom Royal Albert Hallu na prvom mjestu skupine B. Goran je u drugom meču na turniru s tijesnih 7:6(9), 5:7 i 10:8 svladao Nizozemca Paula Haarhuisa, koji brani naslov...

Bio je to dvoboj tenisača koji su još u srijedu nakon Haarhuisove pobjede nad Carl-Uweom Steebom osigurali prolaz u četvrtfinale. Jedini ulog bilo je prvo mjesto skupine, a ono je pripalo najvećem hrvatskom igraču svih vremena.

Goran će se u petak u četvrtfinalu susresti s domaćim wild-cardom Jeremyjem Batesom, koji je uzeo drugo mjesto u skupini A. Bates je postao siguran za prolaz u četvrtfinale nakon što je Marcelo Rios u drugom nastupu u grupi sa 6:4 i 6:1 bio bolji od Pata Casha, koji je završio turnir bez pobjede.

Riosov četvrtfinalni suparnik bit će legendarni John McEnroe, drugoplasirani u skupini D. McEnroea je u borbi za prvo mjesto u grupi sa 7:6(5) i 7:5 nadjačao Cedric Pioline.

Pioline će tražiti prolaz u polufinale u francuskom dvoboju s Henrijem Leconteom, koji je svoje mjesto među posljednjom osmoricom osigurao u drugom nastupu u skupini C, sa 6:4 i 7:5 protiv Thomasa Mustera. Prvo mjesto ove grupe pripalo je Sergiju Brugueri, a njegov četvrtfinalni suparnik bit će Paul Haarhuis.

BlackRock Masters London, 7.12.2006., skupina B: Ivanišević (Hrvatska) - Haarhuis (Nizozemska) 7:6(9), 5:7, 10:8.

Ostali rezultati: Rios (Čile) - Cash (Australija) 6:4, 6:1, Leconte (Francuska) - Muster (Austrija) 6:4, 7:5, Pioline (Francuska) - McEnroe (SAD) 7:6(5), 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!