Tenis

Bez završne nagrade

Ivor Krapac • nedjelja, 10.12.2006.

Goran Ivanišević nije došao do naslova na završnom turniru sezone Senior Toura. Goran je na Mastersu u londonskom Royal Albert Hallu u finalu izgubio od Nizozemca Paula Haarhuisa, koji je, tako, obranio prošlogodišnju titulu...

Haarhuis i dalje vlada Royal Albert Hallom. U današnjem finalu je sa 7:6, 5:7 i 10:7 nadjačao najvećeg hrvatskog tenisača svih vremena i time uzvratio za gotovo identičan poraz u posljednjem kolu skupine B prvog kruga, kad je Ivanišević slavio sa 7:6(9), 5:7 i 10:8.

Goran je današnjim porazom doživio prekid stopostotnog niza na ovom Mastersu, nakon što je u prethodna četiri nastupa ubilježio četiri pobjede. U završnoj fazi finala imao je dobru priliku za nastavak te serije, no dvaput je propustio zadržati mini-break prednosti u produženom tie-breaku koji je odlučivao o pobjedniku.

"Servirao sam dobro većinu vremena, no ljudi ne shvaćaju da nije lako završiti meč", rekao je Goran o produženom tie-breaku, u kojem je pomogao suparniku dvostrukom pogreškom nakon vodstva od 5:2: "Ovo je ipak bilo finale i moguća je nervoza, čak i sada... No, sve je u redu, dobro sam se zabavio ovog tjedna i prošlo je sjajno; volim igrati na ovom Touru, a nastupiti u Royal Albert Hallu je fantastičan osjećaj."

Najvećem hrvatskom tenisaču svih vremena bilo je žao samo zbog jedne stvari: "Navijač sam West Bromwich Albiona, svi igrači potpisali su se na dres kojeg imam i želio sam posvetiti ovaj naslov svim navijačima WBA. Nažalost, nisam uspio ovog puta, no probat ću dogodine kad se vratimo u Premiership." Goran je, inače, danas i zaigrao protiv Haarhuisa u dresu svojeg omiljenog engleskog kluba...

Nizozemac je nakon obrane naslova imao puno razloga za zadovoljstvo. U posljednja dva dana slavio je protiv vodećih igrača sezone na Senior Touru - u jučerašnjem polufinalu protiv prvoplasiranog Riosa, a danas i protiv Gorana, koji je na drugom mjestu.

"Osjećam se pomalo kriv što sam izbacio sve glavne zvijezde, no ovo je ipak kompetitivni Tour i svi želimo pobijediti", rekao je Haarhuis nakon dolaska do drugog uzastopnog naslova na Mastersu: "Izgubio sam već nekoliko puta od Gorana i Riosa, no tko zna - možda ja postanem i veća zvijezda ako uzmem ovaj turnir još koji puta!"

BlackRock Masters London, 10.12.2006., finale: Haarhuis (Nizozemska) - Ivanišević (Hrvatska) 7:6, 5:7, 10:7.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!