Košarka

Fantastični Vujčić bez nagrade protiv Repeše

Bernard Jurišić • četvrtak, 04.01.2007.

Nova briljantna partija Nikole Vujčića ostala je bez nagrade, pobjede nad Repešinom Lottomaticom. Maccabi je pao u Rimu nakon produžetka 88:81, što je Lottomaticu vratilo u igru za ulazak u Top 16...

Tijekom 40 minuta vodila se žestoka borba u kojoj su domaćini imali puno više raspoloženih aduta, što je na kraju i odlučilo pobjednika. Hawkins je iz slobodnih bacanja odveo utakmicu u produžetak, gdje je sve bila "jednosmjerna ulica". Vujčić se nije mogao boriti protiv petorice, Lottomatica je dosegnula čak i 9 poena prednosti u tom periodu i pobjednički privela utakmicu kraju.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Vujo se za 42 minute provedene na parketu zaustavio na 33 poena (šut 12/16), 8 skokova i 7 asistencija, dok su ga suigrači u "žutom" uglavnom pratili pogledom. Kod Repešine momčadi Hawkins je ubacio 23 poena, Chatman 19, a Bodiroga 16.

U skupini A Le Mans je povećao niz na četiri izgubljene utakmice. "Krvnik" im je ovog puta bio Efes Pilsen, koji je imao više iskustva i živaca za tijesnu završnicu. Efes je dobio 71:67 i zadržao treće mjesto iza nedodirljivog dvojca Tau - Olympiacos.

Kod pobjednika, Nikša Prkačin je igrao 17 minuta i ubacio 8 poena, uz 4 skoka i 2 asistencije. Prvo ime bio je Jenkins sa 16 poena, 7 skokova i 4 asistencije.

Kod poraženih, Sandro Nicević je zakazao. Za 31 minuti skupio je 9 poena i 2 skoka, najefikasniji je bio Gregory s 20 ubačaja.

Olympiacos je bez velikog napora rano stvorio i do kraja održao prednost (73:64) na gostovanju kod Prokoma. Andrija Žižić bio je uobičajeno dobar, 13 poena i 6 skokova za 25 minuta, dok Damir Mulaomerović nije ulazio u igru.

Climamio se protiv moskovskog Dinama držao prilično dobro u prvom poluvremenu (44:47 na kraju prvog dijela), no u trećoj i četvrtoj četvrtini stvari su legle na svoje mjesto. Ruski klub uvjerljivo je slavio (101:80), uz raspoloženi poker Fotsis (20 poena, 5 skokova), Popović (16 poena i 7 skokova), Hansen (18 poena i 5 skokova) i Papadopoulos (14 poena, 7 skokova).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!