Nogomet

Poker Boška Balabana

Branimir Korać • nedjelja, 26.11.2006.

Slaven Bilić ima slatke brige. Gotovo svi reprezentativci iz tjedna u tjedan prikazuju odlične igre i u klubovima, a to se posebno odnosi na napadače koji su vrlo učinkoviti. Ovog vikenda naslovnice zaslužuje Boško Balaban koji je "uništio" Zulte Waregem i sa četiri gola donio Club Bruggeu visoku pobjedu...

Najbolji napadač Club Bruggea i hrvatski reprezentativac Boško Balaban, obilježio je 14. kolo belgijskog prvenstva. Brugge je u ovom kolu ugostio na svom terenu Zulte Waregem nakon što su obje momčadi odradile u četvrtak europske obaveze.

Pola sata Brugge je "pleo mrežu" oko gola Pietera Merliera, a onda u 34. minuti nakon kombinacije Vermanta i Saloua Balaban prvi puta šalje loptu u mrežu. No već u slijedećoj minuti gosti se vraćaju. Slabu intervenciju Stijnena koristi Karel D'Haene i poravnava na 1:1. Ipak u završnici prvog dijela, u 44. minuti, Balaban ponovno nadmudruje Merliera i Brugge na odmor odlazi s prednosti.

Show našeg reprezentativca nastavio se u drugom dijelu. U 49. i 67. minuti ponovno baca goste u očaj, dolazi do pokera golova i donosi domaćinu visoku pobjedu 4:1.

Domaći trener smilovao se Waregemu u završnici kada je izvadio Boška Balabana u 72. minuti i spriječio ga da i dalje puni mrežu gostiju.

Ovom pobjedom Brugge čvrsto drži treće mjesto s tri boda manje od Anderlechta i isto toliko više od Standarda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!