Nogomet

Everton drži priključak

Branimir Korać • nedjelja, 03.12.2006.

U susretu 16. kola engleskog Premiershipa Everton je u Liverpoolu svladao West Ham s 2:0 te tako ostao na svega bod zaostatka za trećeplasiranim Arsenalom...

Još jedna demonstracija neefikasnosti West Hama i pobjeda Evertona uslijedili su u 16. kolu Premiershipa. Everton je bio bolji s 2:0 u dobroj utakmici u kojoj su se gosti propisno ispromašivali.

Prvo poluvrijeme donijelo je obostrano otvorenu igru, ali ne i pogotke. Tevez, Zamora i Bowyer bili su najagilniji kod gostiju, a Beattie i Johnson bili su stalna prijetnja po vrata Greena. U drugih 45 minuta već na samom početku domaćin dolazi do vodstva. Igrala se 51. minuta kada Beattie lijepo pronalazi Osmana koji iz voleja pogađa za vodstvo Evertona.

Nakon što je Everton poveo, u igri West Hama dolazi do pada, no momčad iz Liverpoola to ne koristi na pravi način. Punih 20 minuta trebalo je West Hamu da se oporavi i kada su krenuli po izjednačujući pogodak, domaćin u završnici postiže i drugi gol te rješava pitanje pobjednika. Strijelac u 90. minuti bio je Vaughan koji je 20 minuta prije kraja zamijenio Van Der Meydea.

Premiership, 16. kolo:
Everton - West Ham 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!