Nogomet

Valencia nastavlja pobjednički niz, Espanyolu gradski derbi

Marko Kljaić • subota, 13.01.2007.

U večerašnjoj utakmici Valencia je na domaćem terenu pobjedila Levante i nastavila svoj pobjednički niz, dok je Espanyol svladao Barcelonu u gradskom derbiju...

Prvih 45 minuta završilo je miroljubivo - 0:0. Prvu veliku priliku na utakmici imao je Fernando Morientes u 20. minuti nakon fenomenalne kontre. Trinaest minuta nakon toga veliku priliku ima Angulo no rezultat se nije mijenjao. Samo šest minuta u drugom dijelu bilo je potrebno da domaćini slome obranu Levantea. Portugalski veznjak Hugo Viana svladao je Molinu i doveo svoju momčad u vodstvo. Šišmiši su vodstvo povečali u 56. minuti golom Morientesa. Roberto Ayala postavio je konačnih 3:0 u 79. minuti.

Espanyol je borbenom igrom došao do pobjede nad vječnim rivalom Barcelonom. Luis Garcia doveo je u vodstvo bijelo-plave nakon pola sata igre. Barcu je u utakmicu vratio Saviola pogotkom za 1:1 u 60. minuti. Prednost domaćinima vraća Raul Tamudo pet minuta nakon izjednačenja. U sudačkoj nadoknadi Francisco Rufete je postavio konačan rezultat na dodavanje Luisa Garcie. Drugi poraz momčadi Franka Rijkaarda u prvenstvu, dok Espanyol diže formu i penje se na ljestvici.

Španjolska Primera Division, 18. kolo: Valencia - Levante 3:0, Espanyol - Barcelona 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!