Nogomet

Katastrofa Valencije na domaćem stadionu

Marko Kljaić • srijeda, 17.01.2007.

Drugi dan uzvratnih utakmica 1/8 finala Španjolskog nogometnog kupa bio je loš za najbolje prvoligaše. Villarreal je i u drugom susretu poražen od drugoligaša Valladolida, Atletico je ispao od Osasune, a Valencija je teško poražena kod kuće...

Nakon što su u prvoj utakmici poraženi u Valladolidu 2:1, igrači Villarreala tražili su pobjedu od dva gola razlike za prolazak u slijedeći krug. No, igrači Luisa Pellegrinija ponovno su razočarali svoje navijače. Na domaćem terenu poraženi su rezultatom 0:1, a pogodak za Valladolid postigao je Baraja iz kaznenog udarca u 26. minuti.

S dva pogotka Francisca Punala Osasuna je pobijedila Atletico i tako prošla među osam najboljih. Punal je prvi pogodak postigao u 16. minuti, a drugi iz jedanaesterca deset minuta kasnije. Zaragoza je kod kuće poražena od Malage 1:0, ali je pobjeda od 3:0 u prvoj utakmici vodi u slijedeći krug natjecanja. Jedini pogodak na utakmici postigao je Ristić u 13. minuti.

Iako se nakon prvih 45 minuta činilo da je na pomolu iznenađenje, igrači Seville prošli su 1/8 finala kupa. Alejandro Alfaro prvi puta je započeo utakmicu u najjačoj postavi Seville. Ovaj 20-godišnji napadač postigao je svoj prvi pogodak za klub u 17. minuti. Gosti su pogotkom Maurija u 23. minuti priredili hladan tuš navijačima na Sanchez Pizjuan stadionu. Pogocima Kanoutea u 70. i Alfara u 86. Sevilla je riješila pitanje pobjednika.

Deportivo je dočekao Mallorcu s golom prednosti iz prvog susreta. Otočani su iznenadili domaćine i poveli u 23. minuti golom veznog igrača Boška Jankovića. Mallorci je bio potreban još jedan pogodak za prolazak dalje zbog više primljenih golova na domaćem terenu. No, kada je u 65. minuti sudac dosudio najstrožu kaznu za Deportivo i isključio gostujućeg braniča Ballesterosa šanse su im se drastično smanjile. Sergio je precizan s bijele točke i Deportivo nastavlja natjecanje.

U posljednjoj utakmici večeri Valencija je doživjela katastrofu na Mestalli. David Villa doveo je Šišmiše u vodstvo u 28. minuti. Četiri minute nakon toga Nacho je izjednačio rezultat i započeo veliki preokret. Na samom početku drugog dijela Guiza je doveo Getafe u vodstvo. Casquero u 61. i Guiza 67. potpuno su pokopali domaćine i osigurali prolazak u 1/4 finala. Poraz Valencije ublažio je Albiol trinaest minuta prije kraja susreta.

Copa del Rey, 1/8 finala, uzvratne utakmice, 17.01.2007: Deportivo la Coruna - Mallorca 1:1 (2:1), Osasuna - Atletico Madrid 2:0 (1:1), Sevilla - Rayo Vallecano 3:1 (0:0), Villarreal - Valladolid 0:1 (1:2), Zaragoza - Malaga 0:1 (3:0), Valencia - Getafe 2:4 (1:1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!