Košarka

Perasović prema planu

Marko Kljaić • petak, 09.02.2007.

Drugog dana završnice španjolskog košarkaškog kupa koja se odvija u Malagi, Tau Ceramica koju vodi naš Velimir Perasović, uvjerljivo je pobijedila San Fernando s devet poena razlike. Četvrti sudionik polufinala je Real Madrid koji je u uzbudljivoj završnici izbacio Gran Canario...

Već u trećoj minuti Tau Ceramica ima prednost od sedam poena, s tim da su igrači iz Seville prve poene postigli tek u četvrtoj minuti. Perasovićevu momčad predvodili su večeras vrlo raspoloženi Luis Scola i Igor Rakočević. Njima se u drugoj četvrtini pridružuje Erdogan i nakon 20 minuta igre prednost Tau Ceramice iznosi devet poena. San Fernando ne može ravnopravno konkurirati rastrčanim i šuterski raspoloženim protivnicima i ima sreće što razlika nije i veća. Drugo poluvrijeme donjelo je istu sliku. Bijeli i dalje pogađaju većinu svojih šuteva i ne dozvoljavaju protivnicima da im se približe. Perasovićeva momčad nije se opuštala do posljednjeg zvuka sirene i na kraju zasluženo pobijedila s devet poena prednosti. Scola je s 23 poena bio najbolji strijelac u pobjedničkoj momčadi, dok je Price za poražene ubacio 20 poena.

I drugi je favorit večeras opravdao svoju ulogu. Iako ne tako lagano kao što je to pošlo za rukom Tau Ceramici, Real Madrid probio se u polufinale Copa del Rey. Nakon napete završnice s tri poena prednosti pobijedili su Gran Canariu. Nakon deset minuta igre i prednosti od deset poena za igrače iz glavnog grada Španjolske činilo se da će pobjeda biti lagana. U drugom dijelu su otočani u nekoliko navrata smanjili zaostatak na minus tri, no na kraju poluvremena Madrižani su vodili 44:36. Salvador Maldonado je pod odmorom probudio svoje igrače i treća dionica završava samo s dva poena prednosti za Real. U 33. minuti susreta Gran Canaria je i prvi puta izjednačila rezultat na 62:62. Na početku posljednje minute susreta Real je poveo s šest poena i umjesto da utakmicu mirno privedu kraju, počinju griješiti i dozvoljavaju protivniku da im se opasno približe. Posljednja minuta je bila minuta slobodnih bacanja koja su Madrižani preciznije izvodili i na kraju slavili s 85:82. Luis Bullock ubacio je za Real 33 poena, prvi pratioc mu je bio Felipe Reyes s 20 poena i devet skokova. David Kornel je u dresu Gran Canarie postigao 25 poena. Marko Tomas danas nije ulazio s Realove klupe.

Copa del Rey, 8.2.2007, 1/4 finale: Tau Ceramica - Caja San Fernando 82:73, Real Madrid - Gran Canaria Grupo Dunas 85:82.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!