Košarka

Barceloni pripalo veliko finale

Marko Kljaić • nedjelja, 11.02.2007.

Danas je u Malagi odigran finalni susret španjolskog košarkaškog kupa. U vječitom derbiju između Real Madrida i Barcelone pobjedu je odnijela Barcelona. Prvi ovogodišnji trofej Katalonci su osvojili vrlo uvjerljivo ne pruživši Madrižanima u 40 minuta igre nikakvu priliku...

Nevjerovatno je izgledao rezultat na semaforu nakon odigranih prvih deset minuta susreta. Barcelona je vodila 21:5! Za to su bili najzaslužniji Navarro i Laković koji su zajedno ubacili 15 poena. Nervozno su nastavili drugu četvrtinu igrači obje momčadi. Zajedno su postigli samo 20 poena, deset svaka momčad. Nakon prvih 20 minuta igre Barcelona vodi rezultatom 31:15. U redovima Madrižana potpuno je zakazao Lousi Bullock od koga su svi očekivali puno bolji učinak.

U trećoj četvrtini u listu strijelaca upisali su se i naši Marko Tomas i Roko Ukić. Tomas je ubacio tri slobodna bacanja zaredom smanjivši na 37:27. Ukić je pogodio tricu za vodstvo Barcelone na kraju trećeg perioda 47:35. U posljednjem periodu Katalonci su povećali svoju prednost i na kraju slavili sa 16 poena prednosti. Laković sa 16 i Navarro sa 14 poena predvodili su pobjedničku momčad, za koju je Ukić ubacio osam poena. Kod Reala je Bullock skupio 15 poena, Reyes 14 poena i šest skokova, dok je Tomas ostao na tri poena iz treće četvrtine.

Copa del Rey, 11.02.2007, finalna utakmica: Real Madrid - Barcelona 53:69.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!