Košarka

Prekinut Realov niz, odlična utakmica Marka Banića

Branimir Korać, Marko Kljaić • subota, 17.02.2007.

Nakon pet utakmica u kojima su upisali pobjedu, Realov je niz danas prekinula Unicaja. Valladolid je na gostovanju iznenadio Gironu. U susretu između Bilbaa i Bruese slavili su domaćini sa samo jednim poenom prednosti...

Odličnom igrom u posljednjoj četvrtini Unicaja je na domaćem parketu pobijedila Real iz Madrida i tako prekinula njihov niz od pet pobjeda. Nakon prvih 20 minuta domaći su imali prednost od samo pet poena. Gosti su zaigrali u trećo čevrtini i na kraju te dionice imali prednost 50:48. Posljednjih deset minuta Unicaja igra organiziranije i na kraju slavi 77:69. Santiago (14 poena i pet skokova) i Cabezas (10 poena i osam skokova) predvodili su domaće, a kod gostiju su najučinkovitiji bili Smith i Tunceri s 15 poena svaki. Marko Tomas za 22 minute ubacio je četiri poena.

Dalibor Bagarić je odigrao nešto manje od 17 minuta uz učinak od 12 poena i četiri skoka u porazu Girone na domaćem terenu od predposljednjeg Valladolida. Gosti su u prvoj polovini utakmice stvorili prednost od 18 poena. Nakon odmora domaćini počinju igrati ozbiljnije i prije početka četvrte četvrtine imaju prednost o jednog poena. Njihova igra se potpuno raspala u zadnjem periodu i na kraju gube utakmicu rezultatom 101:88. Uz Bagarića, najuspješniji domaći igrači su bili San Emeterio i McDonlad s 15 poena. Čak 28 poena za goste je sakupio Hopkins, a društvo mu je radio Gomis s 21 poenom.

Utakmica koja je večeras najkasnije završila donjela je vrlo malo poena i lošu igru. Bilbao je kod kuće bio bolji od Bruese rezultatom 66:65. Cijela utakmica je bila potpuno izjednačena i pitanje pobjednika riješeno je u posljednjim sekundama. Odličnu predstavu u redovima Lagun Ara pružio je naš reprezentativac Marko Banić koji je ubacio 16 poena uz četiri skoka za svega 16 minuta provedenih na parketu.

Španjolska ACB liga, 17.02.2007, 21. kolo: Unicaja - Real Madrid 77:69, Akasvayu Girona - Grupo Capitol Valladoli 88 - 101, Lagun Aro Bilbao Basket - Bruesa GBC 66:65.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!