Košarka

Planinić predvodio Keramičare

Marko Kljaić • subota, 03.03.2007.

Tau Ceramica je visoko porazila Unicaju u derbiju kola s 29 poena razlike. Zoran Planinić je bio odličan u prvom susretu nakon povratka na parket...

Zoran Planinić je zajedno sa suigrčem Tiago Splitterom s ubačenih 15 poena bio najuspješniji košarkaš na susretu. U svom prvom susretu nakon ozljede iz igre nije promašio niti jedan šut, a uz to imao je jedan skok i dva dodavanja. Tau Ceramica je nakon 20 minuta igre imala prednost od 11 poena, dok je u nastavku povećala prednost i na kraju slavila s 29 poena razlike. Kod Unicaje je najprecizniji bio Faison sa 14 poena.

Susret između Estudiantesa o Alicante bio je uzbudljiv sve do posljednje četvrtine koju su domaćini dobili sa 14 poena razlike. To im je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu od 90:81. Domaćine je ponovno predvodio McDonald, ovaj puta ubacivši 20 poena. Kod gostiju naš za 20 minuta igre ubacio je 19 poena i skupio četiri skoka. Društvo mu je s 19 poena radio Amerikanac Quincy Lewis.

Ni Gran Canaria nije bila previše gostoljubiv domaćin. Gostima iz Granade dozvolili su samo da uzmu treću četvrtinu, što im definitivno nije bilo dovoljno u večerašnjoj utakmici. Granada je imala raspoloženog Borchardta koji je ubacio 10 poena i imao čak 12 skokova. No, niti on niti Pecile (15 poena) nisu mogli pomoći svojoj momčadi. Kod pobjednika Hunter je ubacio 16 poena, a Vroman je uz 11 poena skupio šest skokova.

Posljednja utakmica večeri donjela je dvoboj Laguna Bilbaa i Joventuta u BilbaU. Momčad Marka Banića upisala je 15 poraz ove godine. Naš igrač je igrao nešto više od 21 minutu i u tom vremenu postigao osam poena uz dva skoka. Najuspješniji u redovima domaćih bio je Lucas Recker s ubačenim 21 poenom. Goste, koji su u prve tri četvrtine stvorili prednost od 11 poena, predvodio je Rudy Fernandez s 20 poena. Amerikanac Charles Gaines je uz devet skokova skupio i 19 poena.

Španjolska ACB liga, 3.3.2007, 23. kolo: Tau Ceramica - Unicaja 85:56, Gran Canaria - C.B. Granada 79:70, MMT Estudiantes - Etosa Alicante 90:81, Lagun Bilbao Basket - DKV Joventut 75:81.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!