Košarka

Real ponovno izgubio na gostovanju

Marko Kljaić • nedjelja, 04.03.2007.

Nakon što je prije dva tjedna poražen na gostovanju kod Unicaje, danas je madridski Relal poražen u Valldolidu. Barcelona je kod kuće nastavila niz od tri pobjede svladavši Murciu...

Slovenac Jaka Laković danas je bio preveliki problem za obranu gostiju iz Murcije. Iz igre je promašio samo tri šuta, a trice je gađao 5/7. Sveukupno, pogodio je 28 poena. Njemu su se pridružili Navarro s 12 poena i pet dodavanja, te naš Roko Ukić s 10 poena, tri skoka i tri dodavanja. Gosti su dobili samo prvu trećinu i to sa 12 poena. Katalonci do kraja utakmice kontroliraju igru i na kraju slave s 14 poena prednosti. Kod Murcie najučinkovitiji je bio Marcus Fizer s čak 32 poena i osam skokova.

Današnjim porazom Rela je dozvolio Tau Ceramici da im se približe na samo bod zaostatka. Prve dvije dionice bile su prilično izjednačene i na odmor s išlo s rezultatom 36:31 za Valladolid. Nakon odmora Madrižani igraju agresivnije i u deset minuta stvaraju prednost od šest poena. Domaćini se ne predaju i u uzbudljivoj završnici osiguravaju pomalo neočekivanu pobjedu. Ni 20 poena Bullocka ni 16 Smitha nije bilo dovoljno za vodeće u prvenstvu. Iako je cijela momčad domaćina izborila ovu važnu pobjedu, s devet skokova i 15 poena predvodio ih je Bernard Hopkins.

Sevilla je i dalje u slavljeničkoj atmosferi. Nakon što je jučer poražena Barcelona u nogometnoj utakmici, danas je Caja San Fernando opravdala ulogu favorita i u košarkaškoj utakmici pobjedila Bruesu. Branimir Longin sudjelovao je u pobjedi domaćina sa sedam poena i dva skoka za nešto manje od 17 minuta igre. Damir Mulaomerović je u redovima poražene momčadi za 20 minuta igre skupio osam poena i jedno dodavanje, s time da je trice gađao 0/4.

Derbi sredine ljestvice između Pamese i Fuenlabrade pripao je domaćinima. Pamesa je slavila rezultatom 75:68. Vule Avdalović je predvodio doaće s 26 poena za 32 minute igre. U dresu Fuenlabrade Salva Guardia za 23 minute igre ubacio je 15 poena i uhvatio 10 skokova. Domaći su pred 7500 svojih navijača prvih 20 minuta odigrali nešto slabije i prednost gostiju iznosila je +6. U nastavku se Narančasti bude i boljom igrom u fazi napada dolaze do 12. pobjede u prvenstvu.

Mario Stojić s 11 poena i Marino Baždarić s 12, te Chris Moss s 15 poena i osam skokova bili su jedine svijetle točke ViveMenorce u porazu od Girone. Cijela momčad ubacila je u samo 56 poena što nije bilo dovoljno za nikakav otpor favoriziranoj Gironi. Goste je predvodio 35-ogodišnji Amerikanac sa slovenskom putovnicom Arriel McDonald (16 poena i dva skoka).

Španjolska ACB liga, 4.3.2007, 23. kolo: Winterthur F.C. Barcelona - Polaris CB Murcia 86:72, Caja San Fernando - Bruesa GBC 86:79, Pamesa Valencia - Fuenlabrada 75:68, ViveMenorca - Girona 56:71, Grupo Capitol - Real Madrid 77:74.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!