Košarka

Tau na vrhu s Realom

Marko Kljaić • nedjelja, 18.03.2007.

Završeno je 25. kolo španjolske ACB lige. Tau Ceramica se domaćom pobjedom nad ViveMenorcom izjednačila na čelu ljestvice s Realom. Joventut je doživio poraz kod Alicantea. Girona je novom pobjedom sačuvala treću poziciju...

Tau Ceramica je pomela ViveMenorcu u današnjem susretu. Ukupnih 37 poena razlike pravi su pokazatelj kako su se odvijale stvari na parketu. U posljednjoj četvrtini domaći su napravili razliku od 24 poena i ponizili svoje suparnike. Zoran Planinić je s 10 poena, sedam skokova i tri dodavanja imao vrlo dobar učinak. Luis Scola (17 poena , 10 skokova i pet dodavanja) i Tiago Splitter (22 poena i sedam skokova) predvodili su Keramičare u današnjoj pobjedi. Mario Stojić (10 poena i dva dodavanja) i Marino Baždarić (15 poena i dva skoka), te Chris Moss (18 poena i četiri skoka) jedini su od gostujuće momčadi dobili prolaznu ocjenu.

Trećeplasirana Girona je na gostovanju u uzbudljivoj utakmici pobjedila Murciu s poenom prednosti. Svak momčad je dobila po dvije četvrtine, s time da su gosti za 40 minuta igre ubacili jedan poen više. To im je pošlo za rukom zbog odlične momčadske igre u kojoj su se istaknuli Marko Marinović (15 poena) i Marc Gasol (12 poena i šest skokova). U dresu Murcije su najistaknutiji bili Marcus Fizer (23 poena i sedam skokova) i Kevin Thompson (20 poena i 11 skokova).

Joventut je bio lagani favorit u utakmici protiv Etose iz Alicantea. No, svoju ulogu favorita nisu opravdali. Domaćini su odličnom igrom u drugoj i trećoj četvrtini stvorili prednost od 20 poena, koja im je bila dovoljna da osiguraju pobjedu. Čak 20 poena uz 11 skokova Lucia Angula i 22 poena uz sedam skokova Larrya Lewisa dokaz su odlične igre Etose. Brunno Šundov je za 13 minuta sakupio četiri poena i dva skoka. Ameirkanac Gaines Charles bio je naraspoloženiji gostujući igrač s 24 poena.

Težak poraz doživjeli su igrači iz Seville na Kanarskim otocima. Gran Canaria je tukla Caja San Fernando 89:67. U prve tri četvrtine su domaćini razbili protivnike i u posljednjem periodu priuštili si lagano opuštanje. Petorica domaćih igrača ubacilo je dvoznamenkasti broj poena, a najviše je u tome prednjačio Sitapha Savane sa 17. David Kornel mu je radio društvo s 13 poena i sedam skokova. Branimir Longin (četiri poena, tri skoka i tri dodavanja) se utopio u sivilo svoje momčadi.

Ni Marko Banić (tri poena, dva skoka i jedno dodavanje) nije najbolje prošao na današnjem gostovanju. Njegov Lagun Bilbao poražen je u Madridu od Estudiantesa 94:86. Domaćini su kontrolirali cijeli tijek utakmice i nisu gostima dozvolili da im ugroze pobjedu. Puno bolji šut iz igre Estudiantesa bio je odlučujući faktor u dnašnjem susretu. William McDonald s 22 poena ponovno je bio najbolji kod pobjedničke momčadi. Uz njega, s po 12 poena društvo su mu radili Jasen Hernan i Caio Torres.

Španjolska ACB liga, 18.3.2007, 25. kolo: Etosa Alicante - DKV Joventut 86:76, Gran Canaria - Caja San Fernando 89:67, MMT Estudiantes - Lagun Aro Bilabo Basket 94:86, CB Murcia - Akasvayu Girona 80:81, Tau Ceramica - ViveMenorca 96:59.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!