Košarka

"Igrali smo obranu kao Detroit Pistonsi"

Bruno Blumenschein • četvrtak, 28.12.2006.

Još uvijek ne vjerujete da je All-star utakmica NLB lige bila pravi pogodak? Sumnjate u zadovoljstvo igrača i svih prisutnih? Više ne morate jer Vam donosimo tekstualno-vizualne dokaze...

Još četrdeset minuta utakmice nije prošlo, a već su svi bili puni pohvala za organizaciju susreta koji se po prvi puta odigrao na razini regionalne lige. Sporedna stvar je bila pobjeda Zapada 134:118, dok se u prvi plan istaknula promocija košarke, koja je, priznali mi ili ne, posljednjih godina izgubila svoj status.

Mnogi ga ne vole, temperamentan je i zna biti pain in the ass protivnicima, ali je pravi showman. Riječ je o Marku Miliču, najatraktivnijem pojedincu susreta koji možda i jedini ima urođenu atrakciju dok se svi drugi trebaju truditi. Isto kao što se svi drugi moraju truditi, ali Carl English jednostavno zna zabijati. I dodati. I pobjeđivati.

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

"English me oduševio svojom željom i za igrom i za pobjedom, a to je njihova američka kultura koju imaju u sebi.", rekao je i Dražen Anzulović prije ulaska u autobus, a zatim dodao: " Više od zadovoljstva pobjedom je zadovoljstvo prvim All-starom, koji je opravdao očekivanja. Bila je to jedna odlična promocija košarke s organizacijom na visokom nivou i nadam se da će ovo postati jedna tradicija na zadovoljstvo svih ljubitelja košarke. Iako je bila egzibicija, važan je bio i rezultat i zato smo htjeli pobijediti.".

Slika 4 od 4.
Foto: Nikola Movrić

Osim Carla Englisha, engleski jezik su predstavljali Chris Warren i Dwayne Broyles, a branič Cibone nije skrivao svoje zadovoljstvo. Nakon opuštene utakmice u odličnoj atmosferi Tivolija smo pitali Warrena nekoliko, isto tako opuštenih, pitanja. Neozbiljnu pozadinu pitanja o jednoj od najvažnijih utakmica sezone je američki igrač odmah shvatio i dao svoj komentar.

Slika 3 od 3.
Foto: Nikola Movrić

"Vrlo teška utakmica, igrali smo čvrstu obranu, skoro kao Detroit Pistonsi. Trener Anzulović me tražio da zatvorim Gurovića i mislim da sam napravio odličan posao. Suce neću niti komentirati.", originalan je bio Warren, a zatim je dao i pravu verziju komentara susreta: "Bio je dobar osjećaj odigrati utakmicu bez pritiska. Ovo je odlična prilika za promociju košarke i iako sam umoran, drago mi je da sam sudjelovao.".

Slika 2 od 2.
Foto: Nikola Movrić

Pokušali smo doći i do ekskluzivnih komentara susreta zmajčica, ali su tek ustvrdile kako su bile atraktivnije od Severine. Napomena, izjava je bila prije partyja. Uglavnom, puno glazbe, nastup talentiranog dječaka iz Makedonije i zakucavanja su dodatno poboljšali ionako odličan utisak premijernog All-stara. Još da su suci bili objektivniji kod ocjenjivanja zakucavanja ne bi imali zamjerke na cijeli događaj, kao što bi i zapisivanje ubačenih trica mogli ponoviti.

Međutim, blokovi, obrane, prekršaji i svi ostali dijelovi standardne košarkaške utakmice su na jednu večer ostali u drugom planu, tako da i mi možemo samo ustvrditi- Ljubljana svaka čast.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!