Košarka

Tau Ceramica na vrhu, novi poraz Real Madrida

Bojan Poturica, Bruno Blumenschein • nedjelja, 31.12.2006.

Na vrhu najjače europske lige početak 2007. godine će dočekati Tau Ceramica pod palicom Velimira Perasovića i razigrane družine koju razigrava Zoran Planinić. Prate ih Marko Tomas, koji je upisao i drugi uzastopni poraz, a najbolji je u porazu svoje momčadi bio Marko Stojić...

Tau Ceramica je tijesnom pobjedom od 74:72 nad Alicanteom Brune Šundova uspjela doći do četrnaeste pobjede u sezonu i prvog mjesta s kojeg će ući u 2007. godinu. U pobjedi je sudjelovao i Zoran Planinić sa šest poena (2/7 šut) uz pet asistencija, dva skoka i dvije oduzete lopte. Kod poraženih je Šundov ubacio 11 poena (4/9 šut) uz tri skoka i jednu ukradenu loptu.

Momčad Velimira Perasovića je tako uspjela iskoristiti drugi uzastopni poraz Real Madrida u kojem je Marko Tomas zabio 13 poena (4/7 šut), četiri skoka te po dvije asistencije i ukradene lopte. Poraz je došao u Valenciji kod Pamese, a za završnih 87:79 je najzaslužniji Ruben Douglas sa 26 poena, dok je kraljeve predvodio Louis Bullock s 21 ubačenim košem. Glavni razlog za nešto lošije igre Madrižana su ozljede Raul Lopeza, Mumbrua i Hamiltona.

Važnu pobjedu je zabilježila i Barcelona, koja je na domaćem parketu s uvjerljivih 78:60 nadigrala Fuenlabradu i tako došla u vrlo povoljnu situaciju za plasman na Copa del Rey. Za plasman među osam najboljih im trebaju pobjede nad Valladolidom i Granadom. Za subotnja dva boda su najzaslužniji Juan Carlos Navarro sa 17 poena i Fran Vasquez sa 15 poena. Od hrvatskog dvojca se istaknuo Roko Ukić, koji je za 27 minuta ubacio 11 poena (0/3 za dva, 3/4 za tri) i što je još važnije, dodao pet asistencija i dvije ukradene lopte. Mario Kasun je pak za 19 minuta zabio četiri poena (1/3 šut) uz jedan skok i jednu asistenciju.

Unicaja je bila uvjerljiva na gostovanju kod Menorce gdje je slavila 77:61. Najsvjetljije točke u redovima domaćina bili su Hrvati, Mario Stojić i Marino Baždarić. Stojić je bio prvi strijelac momčadi sa 15 koševa. Na parketu je proveo 27 minuta, dvice je šutirao 4-6, trice 1-3, a slobodna bacanja 4-4. Baždarić je za 29 minuta upisao deset koševa, dvije asistencije i dvije ukradene lopte. Dvice je šutirao 1-5, trice 2-4, a slobodna bacanja 2-2.

Caja San Fernando je pobijedila Valladolid 79:65, a Branimir Longin je odigrao vrlo dobro. Za 17 minuta i 48 sekundi provedenih na parketu, Longin je postigao 11 koševa uz šut 1-3 za dvicu i 2-3 za tricu. Slobodna bacanja je gađao 3-4. Tome je dodao i jedan skok.

Dalibor Bagarić i njegova Girona bili su uspješniji od Marka Banića i njegovog Bilbaa sa 97:80. Bagarić je za 19 minuta i 42 sekunde upisao 11 koševa, pet skokova, dvije blokade, jednu asistenciju i jednu ukradenu lopte. Iz igre je šutirao 3-6, dok je slobodna bacanja gađao 5-6. Banić je s druge strane za 13 minuta i 31 sekundu upisao devet koševa (šut iz igre 4/4, slobodna bacanja 1/1), a tome je dodao pet skokova i jednu asistenciju. Može se reći da su naši igrači vrlo dobro odigrali u ovom susretu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!