Košarka

Pašalić predstavom sezone vodio PAOK

Bruno Blumenschein • subota, 06.01.2007.

Raspoloženi Drago Pašalić, hrvatski reprezentativni centar je odličnim učinkom na domaćem terenu protiv AEK-a, vodio svoj PAOK do važne pobjede kojom su došli do diobe četvrtog mjesta...

U zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici 12. kola grčkog košarkaškog prvenstva, PAOK je na domaćem terenu zahvaljujući ponajprije Dragi Pašaliću i Vladi Šćepanoviću sa 79:72 nadigrao gostujući AEK i došao do vrijedne osme pobjede u prvenstvu.

Od početka je bila to utakmica u kojoj niti jedna momčad nije uspjela stvoriti značajniju prednost, a gosti su zahvaljujući Nikosu Vetoulasu zaostatak od pet poena s kraja prve četvrtine skoro anulirali do odmora smanjivši na 45:43. Već tada je Drago Pašalić bio najbolji strijelac svoje momčadi, a iskazao se i u odlučujućim trenucima kada pogađa tricu za 77:72 u posljednjoj četvrtini.

Hrvatski reprezentativni centar je utakmicu završio s 21 poenom (7/9 za dva, 2/3 za tri poena), 11 skokova te po jednom blokadom i asistencijom. Najveću pomoć je imao u iskusnom Šćepanoviću koji je dodao 18 koševa, dok je Vetoulas bio najbolji strijelac AEK-a sa 13 poena, podijelivši tu titulu s Jasminom Perkovićem, koji je 13 poena ubacio za 26 minuta, uz četiri skoka, dvije ukradene lopte i jednu asistenciju.

Apollonu nije pomogao domaći teren, kao niti najbolji strijelac momčadi Ivo Josipović (14 poena (5/9 za dva, 0/6 za tri) da izbjegne poraz (59:61) od Olympije u kojoj Vladimir Krstić ima ulogu organizatora igre. Bivši igrač Cibone je za 20 minuta zabio četiri poena (1/2 za tri poena) uz četiri skoka, dvije asistencije i isto toliko ukradenih lopti.

U ostalim susretima Panathinaikos je imao lakši trening na domaćem terenu protiv Makedonikosa koji su završili sa 101:65. Željko Obradović niti jednog igrača nije koristio duže od 26 minuta, a najefikasniji je bio Sani Bečirovič sa 22 poena, dok je Robertas Javtokas dodao 14 poena.

Panellinios je na domaćem terenu ubilježio novi poraz, a ovog puta su bolji bili košarkaši Arisa, grčkog euroligaša sa 77:66. Dubravko Zemljić je za poražene igrao 12 minuta i zabio četiri poena (0/3 šut) uz dva skoka.

Grčko košarkaško prvenstvo, 12. kolo, 6.1.2007.:
PAOK - AEK 79:72
Panathinaikos - Makedonikos 101:65
Panellinios - Aris 66:77
Apollon - Olympia 59:61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!