Tenis

Peti naslov za Hingis

Ivana Spahija • nedjelja, 04.02.2007.

U finalu 1.340 000 dolara vrijednog turnirta u Tokiju, Ana Ivanović ipak nije uspjela iznenaditi Martinu Hingis koja je ovom pobjedom ostvarila rekord u broju osvojenih turnira u ovom gradu...

Iako se trudila što bolje konkurirati drugoj nositeljici, Martini Hingis, Ani Ivanović nije pošlo za rukom prirediti iznenađenje u današnjem finalu. Švicarka je od nje bila bolja u dva seta, bilo je 6:4, 6:2.

U prvom setu obje tenisačice su bile na visini zadatka, uspješnim servisima došle su do 4:4. Tada je Ivanović popustila koncentracija, na svom je servisu došla do 0-40, a Hingis nije propustila tu priliku te je napravila odlučujući break za 5:4 i sigurnim servis - gemom uzela prvi set sa rezultatom 6:4.

U drugom setu Hingis je odmah napravila break, Ivanović je pri vodstvu Švicarke od 4:1 imala priliku uzvratiti joj breakom i vratiti se u meč, ali to nije iskoristila. Hingis je mirno privela set kraju sa 6:2 i time je svoje ime po peti put upisala na listu osvajačica ovog turnira. To joj je pošlo za rukom 1997., 1999., 2000. i 2002. godine.

"Nikad nisam mislila da ću imati priliku ponovno osvojiti neki turnir. Ovaj put osjećam kao da to stvarno zaslužujem i zbog toga sam još više ponosna", rekla je sretna pobjednica. Ni Srpkinja nije previše žalila zbog propuštene prilike za osvajanje turnira: "Nisam se osjećala dobro. Bilo je odlično igrati protiv Martine u finalu, odigrala je nevjerojatan meč", na kraju je rekla Ivanović.

WTA Tokyo Pan Pacific Open, finale: Hingis (Švicarska, 2) - Ivanović (Srbija, 5) 6:4, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolWTA Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!