Košarka

Unicaja ispituje snagu kraljeva, Milano dočekuje Varese

Bruno Blumenschein • petak, 16.02.2007.

Po već ustaljenom ritmu, europska uzbuđenja preko vikenda zamjenjuju nacionalna prvenstva, a zanimljivo će biti u svim najjačim ligama Starog kontinenta. Tako u Španjolskoj Marko Tomas sa svojim Real Madridom ide kod aktualnog prvaka Unicaje, dok je u Italiji najjači dvoboj vrha tablice između Milana i Varesea...

Koje će se zadovoljstvo europskim uspjesima nastaviti i u najjačem nacionalnom prvenstvu Europe, pokazat će susret na Malagi gdje Unicaja dočekuje Real Madrid, koji ove sezone zna samo za dva poraza. Barcelona će titulu pobjednika Kupa pokušati potvrditi na domaćem terenu protiv neugodnog Alicantea, dok Girona Dalibora Bagarića ne pomišlja na ništa osim pobjedu protiv momčadi sa začelja, Valladolida.

Uspjeh na početku druge faze Eurolige za Jasmina Repešu i Lottomaticu iz Rima neće dugo trajati ukoliko na gostovanju kod Snaidera iz Udinea ne dođe do novog uspjeha što neće biti lagano s obzirom na nove igrače u momčadi. Derbi kola se igra u Milanu gdje Armani Jeans dočekuje Varese, četvrtoplasiranu momčad prvenstva.

Početak 21. kola u francuskom prvenstvu već u petak donosi susret drugoplasirane momčadi Roanne i ASVEL-a, dok će Pau-Orthez nakon neuspjeha u Euroligi tražiti uspjeh na domaćem parketu protiv Bourgu. Nedjelja je rezervirana za najzanimljivije susrete, a nakon što Le Mans Sandra Nicevića gostuje kod Chalona, prva momčad nakon 20 kola, Nancy dočekuje Strasbourg.

Neizvjesno je i na vrhu njemačke Bundeslige gdje tri momčadi dijele prvo mjesto sa 16 pobjeda i četiri poraza. Alba iz Berlina gostuje kod Oldenburga, koji u deset domaćih nastupa ima samo tri poraza, dok će Alba tražiti povratak na pobjedničke staze u gostima nakon poraza kod Bonna. Nešto laganiji posao bi trebao imati Köln kod Ulma, dok bi najneizvjesnije trebalo biti u susretu Artlanda i Ludwigsburga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!