Tenis

Baghdatis u polufinalu, ispao šesti nositelj

Ivana Spahija • petak, 16.02.2007.

U susretima četvrtfinala turnira u Marseilleu nije bilo većih iznenađenja. Sedmi nositelj Baghdatis nakon maratonskog meča otvorio je put prema polufinalu, a jedino je razočarao domaći igrač, šesti nositelj Gasquet koji je izgubio od Šveđanina Soderlinga...

Gilles Simon je najveće iznenađenje ovogodišnjeg turnira u Marseilleu. U četvrtfinale se plasirao nakon što mu je Hewitt predao meč, a danas je nakon sat i pol vremena igre više nego uvjerljivo svladao Šveđanina Jonasa Bjorkmana. U prvom setu Simon je gubio 5:3, Bjorkman je bio u prilici uzeti mu set bez problema, ali se raspoloženi Francuz vratio i slavio u prvom setu nakon tie - breaka. U drugom setu Bjorkmanu je ponestalo snage, Simon je slavio sa 6:2 i plasirao se u polufinale gdje će igrati protiv Šveđanina Soderlinga.

Soderling je u nešto više od sat vremena svladao domaću uzdanicu, šestog nositelja Richarda Gasqueta. U prvom setu koji je završio rezultatom 6:1, Soderling je pri vodstvu od 2:1 napravio break što je potpuno poremetilo Gasquetovu igru koji do kraja seta više nije osvojio niti jedan gem. Drugi set donio je poboljšanje Gasquetove igre, oba tenisača sačuvala su sve svoje servise i stigli su do trinaeste igre gdje je uspješniji bio Šveđanin. Simonu i Soderlingu ovo polufinale će biti drugi međusobni susret, prvi put su se susreli na ovogodišnjem PBZ Zagreb Indoorsu gdje je u prvom kolu turnira uspješniji bio Šveđanin.

Jedan sat i 42 minute trebalo je Fincu Jarkku Nieminenu da upiše pobjedu protiv Juliena Benneteaua i rezervira svoje mjesto u polufinalu. Iako je Francuz bio favorit "na papiru", Nieminen je iz vrlo izjednačenog meča izišao kao konačni pobjednik. U prvom setu Finac je slavio sa 6:2, Bennetau mu je u drugom setu uzvratio prepustivši mu samo jedan gem, bilo je 6:1. Nieminen se sabrao u trećem setu, napravio jedan break koji mu je bio dovoljan da sa ukupnih 6:2, 1:6, 6:3 uđe u polufinale gdje ga čeka Marcos Baghdatis.

Sedmi nositelj Baghdatis u najdužem meču dana koji je trajao dva i pol sata je došao do pobjede vrijedne polufinala. Rus Mihail Južnji odigrao je solidan meč, ali to nije bilo dovoljno da svlada raspoloženog Cipranina. Prvi je set rezultatom 6:2 otišao na stranu Južnjeg koji je i u drugom setu nastavio s vrlo visokom razinom igre i doveo do tie - breaka. Baghdatis je tu bio bolje sreće pa je drugi set otišao na njegovu stranu. U otvaranju trećeg seta Južnji je oduzeo Baghdatisu servis i tu je prednost držao sve do 4:4 kada je Baghdatis oduzeo njegov servis. Tu nije bio kraj break prilikama, pri vodstvu od 6:5 Baghdatis je oduzeo ključni servis Južnjem i tako ostvario pobjedu vrijednu polufinala. Nieminenu i Baghdatisu ovo će također biti drugi međusobni susret, do sada su se susreli samo u prvom kolu Aucklanda 2006. godine gdje je pobjedu odnio Finac.

ATP Marseille, četvrtfinale: Simon (Francuska) - Bjorkman (Švedska) 7:6, 6:2, Nieminen (Finska) - Bennetau (Francuska) 6:2, 1:6, 6:3, Baghdatis (Cipar, 7) - Južnji (Rusija) 2:6, 7:6, 7:5, Soderling (Švedska) - Gasquet (Francuska, 6) 6:1, 7:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!