Nogomet

McClaren sije optimizam uoči Izraela

Tomislav Pacak • četvrtak, 08.02.2007.

Biti izbornik Engleske i inače nije lako, a nakon niza loših rezultata koje je upisao Gordi Albion pod njegovim vodstvom, Steve McClaren prolazi kroz pravi pakao...

Nakon remija s Makedonijom i poraza u Zagrebu, McClarenova Engleska nije pokazala puno znakova poboljšanja u prijateljskim utakmicama. To posebno vrijedi za sinoćnji poraz od Španjolske koja je na Old Traffordu održala novu nogometnu lekciju Lampardu, Gerrardu i društvu.

S pravom, Englezi su zabrinuti uoči nastavka kvalifikacija, a od McClarena se traže odgovori. 24. ožujka Englezi idu na Ramat Gan na noge Izraelu, a izbornik Engleske smatra kako će njegovi momci biti napaljeni: "Mi igramo s puno ponosa za Englesku i momci znaju da je pred njima veliki posao. Znaju da neće biti lagano, da nemaju bogomdano pravo biti u momčadi, da nemaju božansko pravo kvalificirati se i da moraju puno raditi za kvalifikaciju."

McClaren teži tomu da i on i igrači ne popuste pred pritiskom medija: "U takvim vremenima morate zadržati živce. To svi moramo napraviti, bez obzira na kritike. Ali znamo što radimo, znamo gdje smo, znamo da ćemo za šest tjedana imati potpuno drugačije lice nego sada. Moramo samo ostati smireni i pozitivni."

Kao i cijela nacija, McClaren se nada da će povratak Waynea Rooneyja preporoditi njegov sterilni napad: "On dobiva nogometne utakmice, svi znaju njegovu važnost. On čini razliku i upravo nam je on nedostajao - kvaliteta u posljednjoj trećini."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSkrolEuro 2008.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!