Nogomet

Capello odlazi, Capello ne odlazi...

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 19.02.2007.

Ova sezona teško da će po dobrom ostati zapamćena u analima Reala iz Madrida. Iz kraljevskog kluba, po mnogima najvećeg na svijetu, ove godine uglavnom stižu samo negativne vijesti, a krizu rezultata nije uspio zaustaviti ni proslavljeni Fabio Capello. Španjolskim medijima prostrujala je vijest da je Talijan dao ostavku, što su u klubu (ne)uvjerljivo demantirali...

U medijima se pojavila informacija da je Capello dao ostavku te da će današnji dvoboj protiv Bayerna biti njegova posljednja utakmica za kormilom kraljevskog kluba. Međutim, glasnogovornik Reala, Miguel Angel Arroyo odbacio je takve napise: "To je glasina. Fabio Capello nije ponudio svoju ostavku, niti verbalno niti u pisanom obliku."

Arroyo je naglasio da je Upravni odbor nezadovoljan što se takva priča pojavila 24 sata prije jedne od najvažnijih Realovih utakmica u sezoni, dvoboja s Bayernom u osmini finala Lige prvaka: "Bili smo iznenađeni kada smo to vidjeli jer zasigurno ne pridonosi stvaranju klime zajedništva kakvoj smo se nadali uoči tako važne utakmice."

Glasnogovornik, međutim, nije mogao potvrditi da će Capello voditi momčad protiv Atletice idućeg vikenda: "Postoji samo nekoliko stvari u svijetu koje se mogu garantirati. Ali garantiram da Uprava nije dobila nikakvu ostavku."

Već i ova izjava svjedoči kako se u Realu sprema "cipela" Capellu, ako prije toga talijanski stručnjak ne pobjegne "glavom bez obzira". Uspio je uvijek doći do rezultata, no u Madridu mu ovom prigodom nikako ne ide. Sukubio se s nekoliko igrača, neke je otpisao pa ih vratio, ali svoj autoritet nikako nije uspio nametnuti među madridskim zvijezdama koje već godinama nisu osvojile trofej.

Rezultati u prvenstvu su porazni usprkos velikom novcu utrošenom na pojačanja kako u ljetnom tako i u zimskom periodu, a u svlačionici je sve više nezadovoljnih. Zahvaljujući krizi Barce, Real nije tako daleko od vrha Primere, no porazi i remiji sa slabašnim klubovima poput Levantea ili Getafea ne mogu zadovoljiti ambicije niti kluba niti navijača...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!