Nogomet

Ferguson skeptičan prema šansama Barcelone

Tomislav Pacak • utorak, 27.02.2007.

Menadžer Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, ne dijeli optimizam čelnika Barcelone da u Liverpoolu mogu preokrenuti zaostatak od 2:1 iz prvog susreta osmine finala Lige prvaka...

Benitezova momčad iznenadila je europskog prvaka u njegovom 'dvorištu', a s obzirom na odlične igre na Anfieldu u Liverpoolu vjeruju da su vrlo blizu plasmana u četvrtfinale natjecanja. Iako u Barceloni ne žele potpisati poraz, Ferguson zna koliko je teško dobiti Liverpool kod kuće. Uostalom, ove sezone to je uspjelo samo Arsenalu koji je Liverpool svladao u oba kup natjecanja.

"Ako Barcelona pobijedi u Liverpoolu bit će favorit, ali čeka ih gotovo nemogući zadatak da bi pobijedili na Anfieldu", izjavio je Ferguson za Gazzettu dello Sport. Eliminacija Barcelone značajno bi podigla šanse ostalih klubova poput Intera, Milana, Lyona i dakako Manchester Uniteda.

"Ako Barcelona ispadne, ostatak momčadi poput Milana, Intera ili nas može ciljati na finale. Klub poput Manchester Uniteda mora više pobijeđivati u Europi. Dvije titule naslova prvaka Europe nisu dovoljne. Pogledajte Real, Milan, Liverpool i Bayern. Ali s Cristianom Ronaldom, Wayneom Roonyjem, Ryanom Giggsom, Paulom Scholesom i Michaelom Carrickom imamo momčad koja je sposobna pobijediti u Ligi prvaka."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!