Nogomet

Srna detonator, Eduardo dokrajčio goste

Tomislav Pacak • nedjelja, 25.03.2007.

Hrvatska nije briljirala protiv Makedonije, što će reći da pojedinačno nitko nije briljirao. Nema dvojbe da je Darijo Srna preokrenuo utakmicu i tako stekao status igrača utakmice, a dobru ocjenu zaslužilo je i nekoliko drugih. Pletikosa je izbjegao status tragičara, a Rapaić se udaljio od prve postave slabom predstavom u prvom dijelu. Kako su igrali...

Stipe Pletikosa: Nije među zaslužnijima za pobjedu, ali Srna i Eduardo su ga večeras "izvukli", inače je mogao biti tragičar utakmice. Za pogodak Sedloskog kriv je i "živi zid" u kojem su se Balaban i Eduardo razmaknuli, no reprezentativni vratar ne smije primiti pogodak kakav je Stipe dobio. Srećom, prošlo je nekažnjeno ovoga puta. Osim toga, samo je još jednom morao intervenirati što je učinio sigurno.

Dario Šimić: Najsigurniji i najbolji u hrvatskoj obrani. Dario Šimić često je naprevedno podcijenjen igrač, a Milanov stoper već godinama trpa protivničke napadače u džep što je učinio i ovoga puta. Pravovremen, čvrst i siguran u dvoboju, izvrstan u čitanju igre i otklanjanju opasnosti. Nije doprinijeo igri prema naprijed, no to i nije njegov zadatak. Na Šimića se uvijek može računati.

Josip Šimunić: Solidan, iako je u nekoliko navrata znao "Šimunićevski" zapetljat. U zraku nenadmašan, dobar kad se priključivao naprijed, a u duelima je također najčešće izlazio kao pobjednik.

Vedran Ćorluka: Dinamov stoper nije imao previše posla u obrani, a onaj koji je imao dobro je obavio. Možda se trebao više priključivati u napadu, iako je i ovako imao nekoliko zapaženih prodora i centaršuta. Ponekad djeluje sporo, no svejedno često prolazi suparničke čuvare i dolazi u dobre situacije.

Milan Rapaić: Bila je to jedna od lošijih Mikijevih predstava, malo ili gotovo ništa mu nije polazilo za nogom. Udarac nije bio uobičajen precizan, centaršut je bio prenizak, driblinzi nisu uspijevali, a ni suradnja sa suigračima nije bila na razini. Utakmica za zaborav, Srna je sada "prestigao" Rapaića u utrci za prvim sastavom.

Marko Babić: Poput Ćorluke, bez puno posla u obrani, što je odradio korektno, i solidan prema naprijed. Nekoliko puta dobro prošao, izostali su malo kvalitetniji centaršutevi, a i udarac je mogao biti bolje uštiman. No, za lijevog bočnog iz obrane, Babićev napadački učinak bio je sasvim solidan.

Boško Balaban: Iako nije zabio gol, pa čak ni bio u prilici, Balaban je posao odradio prilično dobro. Gotovo sve lopte koje su bile upućene prema njemu je kao pravi sidrun dobro primio i distribuirao dalje, ali nije imao boljih lopti od suigrača da bi stigao u izgledniju priliku. No, kao što je i izbornik napomenuo, Balaban je posao odradio - odlično.

Niko Kovač: Kao i kod Šimića, kapetan uvijek igra standardno dobro. Dobro zatvorio Pandeva, zaustavljao protivničke kontre, oduzimao lopte i korektno odradio posao prema naprijed. Bez spektakla, ali uz puno toga dobrog učinjenog.

Luka Modrić: Možda ne raspoložen kao u nekim prethodnim utakmicama, no još jednom rastrčan, s dosta kvalitetnih rješenja. Modrić je igrač bez kojeg se ne može zamisliti hrvatska veza, njegova dinamika, rastrčanost, znanje i kreacija dirigiraju igrom Hrvatske. Nije bilo pravih završnih pasova, znamo da Luka može i bolje, ali i ovoga puta među boljima.

Niko Kranjčar: Slabije prvo poluvrijeme u potpunosti je nadoknadio partijom u drugom kada je bio među najraspoloženijim "kockastima". Nedostajalo je više odlučnosti u završnici, ali pas igrom u drugom poluvremenu pokazao je zašto zaslužuje mjesto u prvoj postavi. Bilo je i nekoliko dobrih udaraca, ali nije ga htio gol.

Eduardo Da Silva: Postigao pobjednički pogodak i postao heroj, sve ostalo je manje bitno. Imao je nekoliko dobrih prodora u prvom dijelu, no na trenutke je "nestajao". Dojam je da je svojim znanjem mogao više dominirati protiv Makedonije, no protiv tvrde obrane jednostavno nije bilo lako. Eduardo je zacementiran u prvoj postavi, a pobjednički pogodak samo je još jedan dokaz da je igrač za velike utakmice.

Darijo Srna: (od 46. minute) Preokrenuo utakmicu, postigao izjednačujući gol i asistirao za pobjednički. Bez dvojbe igrač utakmice, bio je detonator izvrsne igre Hrvatske u drugom poluvremenu te je pokazao da zaslužuje mjesto u početnom sastavu. Silinom i željom podignuo je cijelu momčad, ali i publiku, što nikako nije zanemarivo. Sjajna utakmica Srne...

Igor Budan: (od 80. minute) Ušao umjesto Balabana i solidno odradio svoj posao. Dodao Srni u akciji za odlučujući pogodak, dakle ostavio bitan trag u utakmici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!