Zimski sportovi

Favoriti lako porušili protivnike

Tomislav Pacak • nedjelja, 29.04.2007.

Treći dan SP-a u hokeju na ledu nije donio puno uzbuđenja - favoriti nisu dopustili protivnicima ni primirisati mogućnost iznenađenja te su lako upisali nove pobjede. Pravi obračuni tek slijede...

Skupina B: Češka - Austrija 6:1, SAD - Bjelorusija 5:1.

Amerikanci su drugu pobjedu na turniru zabilježili protiv Bjelorusije koja je pala s 5:1. Lee Stempniak zabio je dva pogotka za SAD, koje su u ovom dvoboju dominirale od početka do kraja. Za sada, mlada i neiskusna momčad SAD-a pokazuje da može biti konkurentna, no jasno, pravi izazovi tek dolaze.

Prvi takav bit će dvoboj s Češkom koja je također lako porušila prve dvije prepreke. Protiv Austrije su Česi slavili sa 6:1, a predvodio ih je Jaroslav Hlinka s dva gola i asistencijom. Hlinka je bio zadovoljan igrom Češke u prve dvije utakmice: "U obje utakmice igrali smo prilično dobro, konzistentno."

Skupina D: Finska - Danska 6:2, Rusija - Ukrajina 8:1

Ni u skupini D nije bilo drugačije, favoriti su se poigrali s protivnicima i lako došli do novih pobjeda. Rusi su s 8:1 pregazili susjede Ukrajince, ponajviše zahvaljujući petorici igrača iz Bars Kazana. Naime, Kazanova petorka postigla je čak šest pogodaka - Morozov je zabio tri uz tri asistencije, suigrač Zinovjev pridružio se s pet poena, dok je njihov kolega u istoj liniji, Denis Zaripov uknjižio tri poena. Braniči Nikulin i Proškin također su zabili po pogodak, pa je Kazanova petorka podsjetila na slavne dane ruske reprezentacije kada su igrači iz CSKA Moskve dominirali svjetskim hokejom.

Finci su, pak, lako obračunali s Danskom i pobijedili je 6:2. Finska je čak tri gola zabila u situacijama s dva igrača više, jednom s jednim igračem više, a jednom s igračem manje. Pokazalo se tako da su specijalne momčadi presudile ovaj dvoboj...

Izvrsni branič Petteri Nummelin predvodio je Suome s dva pogotka, Ville Peltonen dodao je gol i dva asista, dok su Mikko Koivu i Aki-Petteri Berg dodali preostale pogotke. Strijelci za Dansku bili su Jesper Damgaard i Cristopher Kjaergaard.

Tako će pobjednika skupine presuditi dvoboj domaćina Rusije i Finske, dok će Ukrajinci i Danci u međusobnom obračunu pokušati izbjeći posljednje mjesto koje donosi kvalifikacije za ostanak u najboljoj diviziji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!