Nogomet

Rangersi poletjeli sa Smithom

Marin Vuković • subota, 13.01.2007.

Ako je suditi po prvoj utakmici s novim trenerom Walterom Smithom pred Glasgow Rangersima je svjetlija budućnost. Na Ibroxu su razbili Dundee United i iskoristili remi Aberdeena za povećanje prednosti pred najvećim rivalom u borbi za drugo mjesto...

Po drugi put u svojoj karijeri Walter Smith je postao trenerom Glasgow Rangersa, ali sasvim je sigurno da će se iza toga poteza još dugo vući repovi, a možda i tužbe. Naime, Smith je nakon poziva Rangersa dao ostavku na mjesto izbornika škotske reprezentacije, što škotski nogometni savez smatra grubim kršenjem ugovora te namjerava podići tužbu protiv Smitha, ali i protiv Glasgow Rangersa zbog poticanja na takvu odluku.

Bilo kako bilo, Smith je odlično započeo svoj drugi mandat na Ibroxu, a njegova momčad za koju je do 41. minute igrao i Dado Pršo isprašila je Dundee United s visokih 5:0. Unatoč nešto lošijem startu, u 23. minuti Charlie Adam postiže prvi pogodak, a na 2:0 povisuje Chris Burke u 36. U nastavku utakmice Kris Boyd s dva pogotka podiže na nedostižnih 4:0, a peti pogodak u mreži gostiju bio je rezerviran za Barryja Fergusona, kojemu je nakon 12 dana vraćena kapetanska traka.

Vezane vijesti

Aberdeen se vrlo dobro nosio s Rangersima u borbi za drugo mjesto, ali čini se da je počeo posustajati. Drugi uzastopni remi donio im je i tri boda zaostatka, a mogu biti sretni što su u posljednjim trenucima utakmice s Invernessom CT spasili barem taj jedan bod. Gosti su golom Johna Rankina četiri minute prije kraja došli u vodstvo, ali nisu uspjeli sačuvati tu prednost. U sudačkoj nadoknadi joker s klupe Steve Lovell ipak spašava bod domaćinima.

Dunfermlineov niz bez pobjede produžio se na devetu uzastopnu utakmicu, a danas su poraženi na gostovanju kod Falkirka. Jedini pogodak za domaće djelo je Alana Gowa, a Dunfermline će po svemu sudeći sljedeće godine bodove skupljati u drugoj škotskoj ligi.

Susret između St. Mirrena i Motherwella je odgođen zbog neregularnih uvjeta na St. Mirren Parku. Olujno vrijeme i obilne oborine uništile su travnjak koji nije prošao današnju inspekciju.

Škotski Premiership, 24. kolo, 13.01.2007: Glasgow Rangers - Dundee United 5:0, Aberdeen - Inverness CT 1:1, Falkirk - Dunfermline 1:0, St. Mirren - Motherwell (odgođeno).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!