Nogomet

Rocky Balboa pomogao Evertonu, preokret Newcastlea

Branimir Korać, Marin Vuković • nedjelja, 14.01.2007.

Everton je na Goodison Parku uspio spasiti bod u samoj završnici utakmice s Readingom. Derbi sredine ljestvice s tribina je odgledao i slavni holivudski glumac Sylvester Stallone, odjeven u boje domaće momčadi...

Stallone je bio posebni gost Evertona na ovoj utakmici, a prije susreta pozdravio je navijače s Evertonovim šalom u rukama. Ne znamo je li ovaj posjet Goodison Parku imao neko posebno značenje, ali mnogi se vjerojatno sjećaju njegove uloge u filmu "Bijeg u pobjedu" u kojem je popularni Rocky i zaigrao nogomet. Za pretpostaviti je da su mu neka pravila ostala u sjećanju. Napustio je susret nekoliko minuta prije kraja, ali je uspio vidjeti izjednačujući pogodak "svoje" momčadi.

Što se utakmice tiče, Reading je dobro namučio domaćine i na kraju s Goodison Parka odnio jedan bod. Gosti su dugo vodili nakon što je u 27. minuti slobodan udarac izveo Nicky Shorey, a lopta se nesretno odbila od Joleona Lescotta i otkotrljala u vlastitu mrežu. Veliki pritisak Evertona u drugom poluvremenu ipak je urodio plodom, pa je devet minuta prije kraja Andy Johnson iskoristio loše istrčavanje vratara Readinga i glavom ga prebacio za 1:1.

Vezane vijesti

Posljednju utakmicu 23. kola Premiershipa igrali su Tottenham i Newcastle. U sjajnom susretu s velikim brojem prilika na obje strane, slavili su gosti s 3:2 iako su do 20 minuta do kraja susreta bili u zaostatku.

Poveo je Tottenham u 14. minuti lijepim golom Jermainea Defoea, ali već dvije minute kasnije Paul Huntington uzvraća istom mjerom. Do odlaska na odmor domaćin je imao inicijativu, ali do pogotka nije došao. U drugi dio Tottenham ulazi bolje i u 55. minuti Dimitar Berbatov donosi mu vodstvo po drugi put na susretu.

Dvije minute trebale su goastima da naprave preokret. Prvo Obafemi Martins u 72. minuti zabija za 2:2, a minutu kasnije asistira Nickyju Buttu za potpuni preokret. U nastavku ssreta Tottenham je napravio veliki pritisak, ali Shay Given je "zaključao" svoja vrata i gosti nose sva tri boda.

Premiership, 23. kolo, 14.01.2006:
Everton - Reading 1:1, Tottenham - Newcastle 2:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!