Automoto

Fisichella - sad ili nikad

Ante Kojundžić • ponedjeljak, 11.12.2006.

Talijan Giancarlo Fisichella član je Renaultove momčadi već dvije godine, no 33-godišnjak nije uspio nadmašiti ni približno, sad već bivšeg kolegu Fernanda Alonsa koji je za to vrijeme uzeo dvije titule…

Alonsa u Renaultu više nema i glavni za razvoj šasije u francuskoj momčadi, Bob Bell, smatra kako je Fisichelli ovo posljednja prilika da nešto napravi: ''Ako sljedeće godine ništa ne napravi, sumnjam da će ikad više'', kazao je.

Fisichelli će na raspolaganju opet biti vrhunski bolid: ''Dati ćemo mu najbolju opremu koju možemo i dati ćemo mu svu potporu koju možemo i vidjet ćemo dokud će nas to dovesti'', rekao je Bell. Fisichelli će u momčadi kolega biti mladi Heikki Kovalainen za kog će 2007. godina biti debitantska u utrkama F1.

Kako je Finac još uvijek neiskusan, Renault će svoje nade polagati u Giancarla: ''Započet ćemo sezonu radeći s pretpostavkom da je Fisico sposoban osvojiti svjetsko prvenstvo kao i Alonso'', najavio je Bell i time stavio ogromni pritisak na Fisichellina leđa koji ima zadatak zadržati titulu konstruktorskog prvaka u rukama Renaulta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!