Automoto

Ferrari predstavio svog konja za utrku

Ante Kojundžić • nedjelja, 14.01.2007.

Talijanska momčad je u nedjelju popodne u Maranellu predstavila novi bolid nazvan F2007. Iz Ferrarija se nadaju kako će novi bolid nastaviti gdje je stao F2004, bolid koji je posljednji uzeo naslov konstruktorskog i vozačkog prvaka za crvenu momčad…

Pred očima novinara, ali uz zabranjene foto objektive, Ferrari je predstavio svoj bolid za novu sezonu koji na sebi nosi nekoliko inovacija. Posebno se ističe inovativni prednji ovjes koji je aerodinamički puno bolje rješenje od starog.

Stražnji kraj bolida je puno uži zahvaljujući boljem smještaju mjenjača koji je opremljen sustavom quick-shift. Novi sustav skraćuje vrijeme promjene stupnjeva prijenosa. Ovjes straga je sličan prošlogodišnjem, no oko stražnjeg ovjesa ima još puno posla jer se tek treba prilagoditi novim Bridgestone gumama za 2007. godinu.

Prednja i stražnja krilca zasad su identična onima sa starog bolida, no do početka sezone bolid će dobiti nove stabilizatore.

Ferrari će u novu sezonu krenuti bez Michaela Schumachera, jednog od najzaslužnijih ljudi za toliki uspjeh momčadi ovog desetljeća. Nijemca je zamijenio Finac Kimi Räikkönen kojem će momčadski kolega biti Felipe Massa.

Iz Maranella kažu da dvojac kreće s istih pozicija te da nitko neće biti u prednosti. Drugim riječima nema ''prvog'' i ''drugog vozača''.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!