Automoto

''Najbolji BMW do sad''

Ante Kojundžić • utorak, 16.01.2007.

Riječi su to šefa BMW-ove momčadi Maria Theissena na predstavljanju novog bolida F1.07 u Valenciji. Unutar momčadi oduševljeni su s onim što su napravili i željno iščekuju početak sezone koji im se čini obećavajući…

Ovo je prvi bolid koji je BMW napravio kompletno sam i vrlo su ponosni na tu činjenicu: ''Najbolji je ovo bolid koji smo ikad napravili'', rekao je Theissen na prezentaciji. ''A da li je dovoljno dobar da ispuni postavljene ciljeve, vidjet ćemo u danima koji dolaze.''

BMW Sauber ima jaku vozačku postavu - Nick Heidfeld je u Formuli 1 već sedam godina i ima dovoljno iskustva da povede momčad naprijed, a Robert Kubica je prošle godine pokazao koliko je brz i koliki je talent. Uz vrlo mladog i talentiranog testnog vozača Sebastiana Vettela i iskusnijeg Time Glocka, BMW ima jaku vozačku podršku i ne mora brinuti za budućnost.

Prošle sezone BMW Sauber je bio najugodnije iznenađenje kada su završili na petom mjestu ukupnog poretka konstruktora uz dva osvojena podija. Podiji su ono što žele i u ovoj sezoni, da bi sljedeći korak bile pobjede.

Slika 1 od 2.

Bavarska momčad brzo napreduje - aerodinamički tunel radi u tri smjene, planiraju se zaposliti novi ljudi, a ubrzano se radi i na razvoju bolida. Novi bolid je potpuno nov s novim aerodinamičkim rješenjima. Prednje krilo je novo, nos bolida je kraći nego prije, šasija je povišena zbog boljeg protoka zraka ispod bolida.

Stražnji kraj bolida je, slično kao i na svim predstavljenim bolidima do sad, puno strmiji i uži, sve da bi se postigla što veća aerodinamička učinkovitost. Mjenjač novog F1.07 je opremljen novim sustavom koji omogućuje promjenu stupnjeva prijenosa bez gubitka vremena i uz konstantnu dostavu snage na pogonske kotače.

U utorak popodne novi bolid će prvi put zakoračiti na stazu u Valenciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!